Barca zanesljivo do desete evropske lovorike

Trije Slovenci so brez pretiranega boja proti danskemu Alborgu v dresu Barcelone prišli do naslova evropskih prvakov, ki je že desetič romal v roke španskega klubskega velikana.


Danci so samozavestno odprli srečanje in po dobrih petih minutah povedli s 5:2. Toda Katalonci so se zbudili in prek tehničnih napak nasprotnikov prišli do delnega izida 7:0. Aalborg po začetnem naletu slabih deset minut ni dosegel zadetka, Barcelona pa je povedla z visokih 9:5. Danci so sicer favorite uspeli malce umiriti, prišli sem in tja do zaostanka -3, a so bili Španci neustavljivi s svojimi značilnimi polprotinapadi in hitrimi zaključki. Eno najlepših akcij na tekmi so v dresu Blaugrane uprizorili prav vsi trije Slovenci, Jure Dolenec, Domen Makuc in Blaž Janc. Prvi polčas so dobili s suverenih 16:11.

V nadaljevanju je Barcelona še naprej držala visoko prednost in v 37. minuti prišla do najvišjega vodstva z 22:14. Španci danskim rokometašem niso ponujali veliko priložnosti in še naprej s hitrimi streli kaznovali nepostavljeno obrambo Aalborga. Gonzalo Pérez de Vargas je v 46. minuti zadel za prvo dvomestno prednost na srečanju (28:18). Aalborg proti Barcini kakovosti pričakovano ni našel čudežne vrnitve, zadnjih deset minut pa se je igralo le še za statistiko. Naslov evropskih klubskih prvakov so Katalonci osvojili z visokih 36:23. 

 

Foto: EPA

Komentarji