Rok Ovniček evropsko sezono z Nantesom zaključil s porazom

Na sporedu sta bili še zadnji tekmi ligi prvakov. Na tekmi za tretje mesto smo spremljali francoski obračun med Nantesom in PSGjem. Nantes je z Rokom Ovničkom je v polfinalu izgubili proti “slovenski” Barceloni, medtem ko, so rokometaši PSGja kar nekoliko presenetljivo izgubili proti Aalborgu. Finalni obračun bo na sporedu ob 18:00.


Glede na statistiko dvobojev, ki smo jih spremljali v francoskem prvenstvu smo pričakovali izjemno izenačen obračun. V francoskem prvenstvu smo na dveh srečanjih videli po eno zmago vsake ekipe, obe pa sta svojo zmago slavili na gostujočem parketu, a to je danes nepomembno. V tekmo so bolje vstopili rokometaši Nantesa, pri katerih je Rok Ovniček tekmo začel na klopi, ki so hitro povedli z 2:0. V nadaljevanju so rokometaši PSGja vzpostavili stik, a vseeno so bili v manjši prednosti igralci Nantesa. Spremljali smo igro gol za gol. Na začetku 12. minute pa so Parižani po delnem izidu 0:3 prvič na tekmi povedli (7:8). A igralci Nantesa, ki so letošnje državno prvenstvo končali na 3. mestu, se niso predali in le nekaj trenutkov kasneje znova povedli (9:8). Največ preglavic je rokometašem PSGja povzročal vratar Nantesa Cyril Dumoulin, ki je imel po dobrih 15. minutah srečanja na svojem računu že izjemnih 10 obramb. A žal njegovi soigralci v napadu tega niso znali izkoriščati. Tako so si Parižani ob koncu 25. minute priigrali tri zadetke prednosti (12:15). Do konca polčasa pa so prednost še povečali. Z zadnjim napadom v prvem polčasu so si namreč priigrali štiri gole prednosti (13:17) in tako lahko mirneje pričakali drugi polčas.

Hitro na začetku drugega polčasa so igralci Nantesa zaostanek iz prvega polčasa prepolovili in vzdržali tudi ob igri z dvema igralcema manj. A zaostanka jim še dodatno ni uspelo znižati. Skozi večino prve polovice drugega polčasa smo tako praktično spremljali igro gol za gol. V 45. minuti pa je igralce Nantes le uspelo priti le še na gol zaostanka (21:22) in tako ej bila tekma ponovno odprta. V 49. minuti pa je Nantes po zadetku veterana Kirila Lazarova rezultat izenačil na 24:24 in tekma se je dobrih 10. minut do konca srečanja začela znova. V zaključku srečanja pa je mladi Dylan Nahi s tremi zaporednimi goli, svoji ekipi priigral prav toliko golov prednosti (25:28) in  PSGju dokončno začel tlakovati pot do zmage in 3. mesta. Igralci Nantesa so tako kot včeraj v zaključku tekme popustili in tako omogočili nasprotniku lahke zadetke. Eden glavnih razlog za Nantesov poraz pa je tudi število tehničnih napak. Teh je bilo kar 13, na drugi strani so Parižani storili le 4. Parižani so se na koncu veselili zmage z rezultatom 28:31.

Najboljši strelec Nantesa je bil Aymeric Minne s 5 zadetki, pri Parizu je bil strelsko najbolj razpoložen Ferran Sole, ki se je prav tako zaustavil pri 5 golih. Rok Ovniček, ki se danes ni prav naigral je tekmo končal z enim strelom preko vrat. Njegov klubski soigralec, vratar Cyril Dumoulin se je na koncu zaustavil pri 20 obrambah, vratar PSGja Vincent Gerard jih je zbral 11.

NANTES : PARIS SAINT GERMAIN  28:31 (13:17)

Komentarji