Rudar, Sevnica in Železniki sezono zaključili z zmago

Zadnje tekme v sezoni so odigrali tudi v spodnjem delu lestvice. Že nekaj časa je sedaj znano, da nobena izmed ekip ne bo izpadla. Tako, da so ekipe igrale zgolj za končno razvrstitev. Sedmo mesto so brez težav osvojili igralci Sevnice. Grosupeljčani so z nekaj sreče osvojili končno 8. mesto. Z enakim izkupičkom kot igralci Grosuplja, le mesto nižje so sezono končali tudi igralci Škofljice. Končno 10. mesto so osvojili igralci RD Rudar. Enajsti so bili igralci Železnikov, zadnje mesto pa je zgolj z eno zmago v sezoni pripadlo Črnomlju.


Tekma med Rudarjem in Škofljico je minila z veliko menjavanja v vodstvu. Tekmo so bolje odprli gostje, ki so v prvem polčasu vodili že s petimi zadetki prednosti (5:10). V zaključku prvega dela so igralci Škofljice popustili, kar so domačini izkoristili in do polčasa prišli le še na gol zaostanka (13:14). Na začetku drugega dela so gostje prednost uspeli dvigniti na tri gole (15:18), a so domači hitro uspeli rezultat izenačiti. Kasneje pa so tudi povedli. Vodstva niso več izpustili iz rok in se na koncu veselili zmage z rezultatom 30:25.

V prvem polčasu tekme med Sevnico in Grosupljem so tempo igri narekovali domači, ki so prednost počasi, a vztrajno višali. Do polčasa so si tako priigrali sedem zadetkov prednosti (16:9), čeprav je bila njihova najvišja prednost osem golov. V drugem polčasu pa povsem drugačna zgodba. Gostje so zaostanek počasi nižali in tako v zadnjih 10. minuti vstopili le z golom zaostanka (25:24). Grosupeljčani so lovili zaostanek enega gola in popoln preobrat, a jim to ni uspelo. Tekma se je končala z rezultat 32:30 v prid Sevnice.

Na tekmi med Črnomljem in Železniki so tekmo bolje odprli domači, ki so povedli s 3:0. Gostje pa so hitro rezultat spreobrnili sebi v prdi in povedli s 4:5. Po nekaj minutah izenačene tekme so domačini ponovno pritisnili na plin in povedli s štirimi zadetki (10:6). Prednost so uspeli zadržati do konca polčasa in na odmor odšli s tremi goli prednostmi (13:10). Igralci Železnikov so v drugem polčasu zaigrali bolj zbrano in rezultat najprej izenačili in nato ponovno povedli. Glavno razliko pa so gostje naredili v zadnjih 10. minutah, ko so povedli tudi že za šest golov (20:26). Na koncu je razlika znašala štiri zadetke. Tekma se je končala z rezultatom 23:27.

RD RUDAR : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  30:25(13:14)
Ernestl 10, Lenart in Deković po 5; Puc in Pangerc M. po 6

RK SEVNICA : RK GROSUPLJE  32:30(16:9)
Cigler 16, Kolman in Koritnik po 4; Horžen 9, Harbaš 5

RK ČRNOMELJ : RD ALPLES ŽELEZNIKI  23:27(14:11)
Dokl in Horvat po 5; Kavčič in Strehar po 6

LESTVICA:

7. RK SEVNICA  21 točk
8. RK GROSUPLJE  12 točk
9. ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  12 točk
1O. RD RUDAR  10 točk
11. RD ALPLES ŽELEZNIKI  8 točk
12. RK ČRNOMELJ  2 točki

FOTO: RD Rudar

Komentarji