Barcelona z odlično obrambo do zmage in finala

Barcelona Jureta Dolenca, Blaža Janca in Domna Makuca se je v drugi polfinalni tekmi pomerila z Nantesom Roka Ovnička in se v finalu pridružila Danskemu Aalborgu, ki je premagal bogati PSG. Barca je slavila z rezultatom 31-26.


Barcelona je v prvem delu začela silovito in hitro povedla z 3-0. Nato se je nantes malce zbral in prišel do znižanja prednosti Barce, približali pa so se le na zadetek zaostanka, ko je bilo 6-5. Nato je Barca spet stopila na plin in povedla za 3, a Nantes je držal korak s favorizirano Barco. Polčas se je končal z rezultatom 15-13 v korist Barcelone. Blestela sta oba golmana Emil Nielsen, ki je imel 33 odstoten izkoristek obramb in Gonzalo Perez De Vargas, ki je obranil 38 odstotkov strelov.

V drugem delu je bolje začel Nantes, ki je prišel do izenačenja na 17-17. Nato je Barca končno ujela svoj ritem in se oddaljlila, ko so povedli z 26-20 pa se je zdelo, da se bodo v finalu pridružili Aalborgu. Izkušena Barca se ni več pustila zmesti, držali so visok ritem in zadevali z vseh položajev, drugi polčas pa so dobili z rezultatom 16-13 in se uvrstili v finale.

Pri Barci sta 5 zadetkov dosegla Dika Mem in Aleix Gomez, Blaž Janc je dodal 1, Domen Makuc je mrežo Nantesa zatresel 3krat, Jure Dolenec pa 4krat. Pri Nantesu je bil najbolj razpoložen Valero Rivera z 8 zadetki, Rok Ovniček je dodal 2 zadetka.

FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff

Komentarji