SVIŠ po suvereni zmagi nad Šmartnim do naslova prvaka 1.B lige

V 1.B ligi je bilo pred nami še zadnje vprašanje. Kdo bo prvak? Odgovor na to pa smo dobili v zadnjem krogu. V borbi za krono 1.B lige pa RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno. Obe ekipi sta si že pred časom zagotovili nastopanje v Ligi NLB v prihodnji sezoni. Rokometaši SVIŠa se v ligo NLB vračajo po sezoni 2018/2019, igralci Šmartna se v ligo NLB vračajo prvič po sezoni 2017/2018.  


Prvo medsebojno tekmo so v zadnjem krogu rednega dela z rezultatom 29:24 dobili rokometaši Šmartna in tako na prvem mestu krenili v ligo za prvaka. A pred zadnjim krogom ekipi loči le točka. Ta pa govori v prid RD Herz Šmartno, ki jim tako za naslov zadostuje tudi neodločen rezultat. A domači rokometaši SVIŠa so že hitro na začetku tekme dali vedeti kaj jih nocoj zanima. Že v 6. minuti so vodili s štirimi zadetki prednosti (5:1) in tako gostujočega stratega Aleša Šmejca prisilili v minuto odmora. V nadaljevanju so gostje le vzpostavili stik, a zaostanek štirih oziroma petih golov je bil še vedno na računu Šmartna. Gostje so zaostanek počasi vendarle začeli nižati in tako v 18. minuti zaostajali le še za dva gola (12:10). A visoko motivirani domačini stvari niso prepustili naključju. Prednosti so hitro znova povečali na štiri zadetke (16:12). Prednost so ohranili do konca polčasa in pa odmor odšli ob rezultatu 19:15.

Na začetku prvega polčasa smo spremljali igro gol za gol, v 39. minuti pa so se gostje po dveh golih Nejca Škrabanje približali le še na en zadetek (22:21). Nato pa so ponovno na plin pritisnili domačini in si do 44. minute priigrali štiri gole prednosti (26:22). Tako je gostujoči trener moral reagirati z minuto odmora. A domačinov, ki so bili v naletu tudi to ni ustavilo. V zadnjih 10. minut dvoboja so vstopili s prednostjo šestih golov (28:22). Glavna težava igralcev Šmartnega pa je bil napad, saj od 42. minute niso dosegli gola. Gostje so prvi gol dosegli po 11. minutah posta. A ob zaostanku sedmih zadetku (30:23) sedem minut do konca tekme je bilo upanje za končno zmago ali vsaj točko bolj malo. Domačini pa so z mirno in rutinirano tekmo peljali  do konca. V 56. minuti je bila njihova prednost že devet zadetkov (32:23). Gostje so do konca uspeli zaostanek znižati še za tri gole, a to ni bilo dovolj. Tekma se je končala z rezultatom 32:26.

SVIŠ IVANČNA GORICA : HERZ ŠMARTNO  32:26 (19:15)
Zavodnik in Vidmar po 6; Justin 7, Škrabanja 6

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji