SVIŠ do naslova 1.B lige, Krčani potrdili tretje mesto, Dolani osvojili končno 4. mesto

Na sporedu je bil zadnji krog 1.B lige. In imamo tudi končni vrsti red. V ligi za prvaka so se naslova veselili rokometaši SVIŠa, ki so bili na odločilni tekmi boljši od neposrednega tekmeca RD Herz Šmartno. Igralci RK Krško so v zadnjem krogu le še potrdili osvojeno 3. mesto, ki je bilo že pred zadnjim krogom v njihovih rokah. Po zmagi nad Brežicami se 4. mesta veselijo igralci Dola. Ligo za prvaka sta tako na zadnjih dveh mestih sklenila ŠD Mokerc Kig na 5. mestu in RK Brežice na 6. mestu.


ŠD MOKERC KIG : RK KRŠKO  23:27 (12:13)
Stopar 7, Pahor 5; Rantah in Grobelnik po 8

Na prvi tekmi v letošnji sezoni med omenjenima nasprotnikoma nismo dobili zmagovalca, saj se je tekma končala z rezultatom 25:25. V nocojšnjo tekmo pa so bolje vstopili Ižanci, ki so v 9. minuti povedli z 3:1. V prvem delu prvega polčasa smo videli izjemno malo zadetkov. Po 16. minutah je bil rezultat namreč poravnan na 5:5. Le štiri minute kasneje pa so si domačini ponovno priigrali nekoliko lepšo prednost. Tokrat je bila ta tri gole (9:6). Nato pa manjši padec v igri domačinov. To so s pridom izkoristili Krčani in rezultat najprej izenačili in nato celo povedli (10:11). S prednostjo zadetka so gostje odšli tudi na odmor. Rezultat po prvih 30. minutah je bil 12:13. Po izenačenem začetku drugega polčasa pa je v 37. minuti sledil šok za domače. Izključen je bil njihov najboljši strelec v ligi za prvaka, Simon Stopar. Po nekaj minutah brez zadetka, je mrk v 40. minuti prekinil igralec Mokrca, Nejc Pahor. Nato pa se je začel nalet gostov, ki so izid spreobrnili in povedli s tremi goli prednosti (18:21). Domačini so se približali in do zaključnih minut smo bili priča izenačenemu obračunu. V samem zaključku pa so več zbranosti pokazali gostje in se na koncu veselili zmage z rezultatom 23:27.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD HERZ ŠMARTNO  32:26 (19:15)
Zavodnik in Vidmar po 6; Justin 7, Škrabanja 6

Kot smo že poročali se naslova prvaka 1.B lige veselijo igralci SVIŠa. Te so bili na zadnji odločilni tekmi z 32:26 boljši od neposrednih tekmecev za naslov rokometašev RD Herz Šmartno. Ekipa RD Herz Šmartno se kljub porazu veseli napredovanja v Liho NLB. Podrobnejše poročilo o tekmi pa si lahko preberete TUKAJ!

RK BREŽICE : RK DOL TKI HRASTNIK  41:44 (21:20)
Bogovič 13, Koprivc 12; Simončič 10, Brilej 9

Že v sredo pa sta svojo tekmo odigrali ekipi RK Brežice in RK Dol TKI Hrastnik. Na tekmi kjer smo videli kar 85 golov, so se zmage z rezultatom 41:44 veselili gostje. Dolani so si kot se je izkazali na koncu s tem zagotovili končno 4. mesto. Brežice so ligo za prvakov končale s petimi porazi in tako na končnem 6. mestu. Podrobnejše poročilo s tekme si lahko preberete TUKAJ!

LESTVICA:

  1. RK SVIŠ IVANČNA GORICA  30 točk
  2. RD HERZ ŠMARTNO 29 točk
  3. RK KRŠKO  22 točk
  4. RK DOL TKI HRASTNIK  17 točk
  5. ŠD MOKERC KIG  16 točk
  6. RK BREŽICE  13 točk

FOTO: ŠD Mokerc KIG

Komentarji