Dolani na goliadi z Brežicami naredili lep korak proti 4. mestu

Včeraj sta svojo zadnjo tekmo v sezoni odigrala ekipi RK Brežice in RK Dol TKI Hrastnik. Na tekmi na kateri je padlo kar 85 zadetkov so bili z rezultatom 41:44 slavili igralci Dol in s tem naredili velik korak proti končnemu 4. mestu. A od Dolanov zdaj ni več nič odvisno. Sedaj morajo počakati še na razplet ostalih tekem, predvsem tekme med RK Krško in ŠD Mokerc KIG.


Na prvi medsebojni tekmi letošnje sezone so z rezultatom 30:34 slavili igralci Brežic. In tudi na uvodu tekme je kazalo na še eno izenačeno tekmo teh dveh ekip. V 11. minuti so gostje prvič povedli z dvema goloma prednosti (6:8). Prednost dveh golov so Dolani držali do 20. minuti, ko so po zadetku Klemna Brileja povedli za tri (12:15). Tako je moral z minuto odmora odreagirati domači strateg Tadej Simončič. V zaključku prvega polčasa pa so domačini uspeli zaostanek znižati in tako po 30. minutah zaostajali leše za gol (20:21). Že po prvem polčasu je bilo jasno, da bo na tekmi padlo ogromno zadetkov.

Hitro v drugem polčasu pa so igralci Brežic po dveh zaporednih zadetkih Jaše Bogoviča rezultat ponovno izenačili (22:22). Le nekaj minut kasneje pa so domači prav po zaslugi Bogoviča tudi povedli (25:24). Nato so nekaj časa z dvema goloma prednosti potek srečanja narekovali gostitelji. V 53. minuti so gostje rezultat izenačili na 37:37. Le minuto kasneje pa so ostali brez Gašperja Zobariča, ki je prejel rdeči karton. Po minuti odmori domače ekipi v 53. minuti s katero je domači strateg Simončič, želel zaustavit nalet gostov. A to mi ni uspelo, saj so Dolani s tremi zaporednimi zadetki povedli s 37:40. Gostje so prednost zadržali do konca in tekmo dobili z rezultatom 41:44.

BREŽICE : DOL TKI HRASTNIK  41:44 (20:21)
Bogovič 13, Koprivc 12; Simončič 10, Brilej 9
RK: Zobarič, 54. minuta

FOTO: David Vervega / RK Brežice

Komentarji