Vid Kavtičnik kariero zaključil s tremi goli in zmago proti Istresu

Včeraj je Nimes odigral zaostalo tekmo 25. kroga prvenstva in tako sklenil sezono na visokem 5. mestu. Sezono in kariero je sklenil tudi Vid Kavtičnik, legenda in eden najboljših rokometašev v zgodovini Slovenije. Kavtičnik je svojo odločitev o koncu kariere sporočil pred dnevi, na zadnji tekmi pa je za Nimes dosegel 3 zadetke, kariero pa je zaključil z zmago, kot je to počel skozi celotno rokometno pot.


Vid Kavtičnik je imel izjemno kariero, ki je trajala kar 21 let. Začel jo je pri 16 letih v Gorenju iz Velenja, istega leta pa je zaigral tudi za reprezentanco Slovenije. Njegova kariera se je zelo hitro razvijala in pri 21. letih je zaigral za sloviti Kiel, kjer se je okitil s številnimi lovorikami. Čez 4 leta se je iz Nemčije preselil v Francijo, kjer je ostal do zadnjega. Najprej je igral za Montpellier, zadnji dve sezoni pa je preživel v Aixu in Nimesu.

V karieri je imel tudi ogromno poškodb, ki pa so ga naredile še močnejšega in mu dvignile motivacijo. Dejal je, da so največje bogatstvo njegove kariere ljudje, ki jih je srečal v vseh teh letih. Na zadnji tekmi kariere je mrežo Istresa zadel 3krat, kariero pa zaključil tako, kot je najbolje znal-zmagotivo. Za Slovenijo je na 197 tekmah dosegel 543 zadetkov, osvojil srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2004, in bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu leta 2017.

FOTO: USAM Nimes

Komentarji