Bertus Servaas: “Talant je najboljši trener na svetu”

Poljski prvak Kielce v letošnji evropski sezoni nikakor ne more biti zadovoljen. Varovanci Talanta Dujshebaeva so pot v elitni Ligi prvakov končali v osmini finala, ko so v skupnem rezultatu klonili proti francoskemu Nantesu.


Po polomu Kielc v Evropi se je oglasil predsednik kluba Bertus Servaas, ki je v intervjuju za poljski portal sportowefakty.wp.pl dejal, da dela glavnega trenerja ekipe Talanta Dujshebaeva ne vidi kot razlog za neuspeh ekipe.

“Vem, da mnogi iščejo težavo v Talantu. Mislim pa, da imamo v svoji ekipi najboljšega trenerja na svetu. Če bi videl, da se ozračje v moštvu poslabšuje, potem bi morda razmišljal o naslednjem koraku, vendar se to ni zgodilo. Nisem nagnjen k drastičnim spremembam,” je uvodoma dejal predsednik poljskega prvaka.

“Če bi vedel, da mu ekipa ne zaupa stoodstotno, bi bila druga stvar. Toda tu govorimo le o krizi forme igralcev. To je seveda razumljivo, nekateri igralci so imeli natrpan urnik tekem, saj so nekateri v dveh mesecih odigrali 20-25 tekem.”

“Če nekdo misli, da bo ekipa igrala bolje, če bo zamenjana polovica igralcev, se moti. Kielce se bodo razvijale postopoma. Vsekakor situacijo nenehno analiziramo. Ne načrtujem več kot dveh ali treh sprememb v kadru igralcev, če se bomo za njih sploh odločili. Najprej moramo ugotoviti razlog za slabšo formo številnih igralcev v primerjavi z jesenskim obdobjem.”

“Petnajst igralcev ima z ekipo veljavno pogodbo tudi za naslednjo sezono, k nam pa prihaja talentirani Dilyan Nai. Vsi igralci bodo morali dokazati, da so vredni nastopa v Kielcah. Že nekaj let nikomur ne zagotavljamo brezskrbnega položaja v ekipi. Ocenjuje se forma in igra vseh igralcev, tudi tako pomembnih, kot sta Andreas Wolff in Alex Dujshebaev,” je zaključil Servaas.

FOTO: sportowefakty.wp.pl.

Komentarji