Bezjak: “Gorenje je zaslužno, da je moja kariera šla v pravo smer”

Pred rokometaši Gorenja Velenja je prva tekma v Ligi Evropa, ko v Rdečo dvorano prihaja nemški SC Magdeburg. V velenjsko Rdečo dvorano se vrača tudi Marko Bezjak.


Pred tekmo so na spletni strani Gorenja objavili intervju s svojim nekdanjim igralcem, ki si ga v celoti lahko preberete spodaj:

Pred enim tednom ste osvojili naslov svetovnih klubskih prvakov, s čimer ste dokazali, da sodite v sam vrh ne samo evropskega ampak tudi svetovnega rokometa. Kakšen je občutek, ko z ekipo osvojiš naslov najboljših na svetu?

Seveda je vsako lovoriko lepo osvojiti, tako smo se tudi te zelo razveselili. Predvsem pa smo z zmagama proti obema finalistoma lanske lige prvakov dokazali, da tudi mi sodimo med najboljše ekipe in si zaslužimo igranje v Ligi Prvakov.

To je vaša 9. Sezona v dresu Magdeburga.  Kako se počutite v Nemčiji?

V Magdeburgu se počutim odlično. V klubu je vse odlično organizirano, imamo odlične pogoje za trening. Tudi mesto ima vse kar potrebuješ za lepo življenje z družino.

Pred vami je tekma z Gorenjem, s katerim ste med letoma 2008 in 2013 osvojili tri naslove državnih prvakov. Kako pa vidite letošnjo ekipo črno-rumenih?

Bil sem zelo vesel ko sem izvedel, da smo v skupini skupaj z Gorenjem. V  Velenju sem preživel zelo lepih in uspešnih 5 sezon. Gorenje je tudi zaslužno, da je moja kariera šla v pravo smer in da sem lahko potem prestopil v SC Magdeburg.
Ekipa Gorenja se ni veliko spremenila od lanske sezone ko so osvojili naslov državnih prvakov. To pomeni, da imajo spet dobro mlado ekipo, ki je leto dni izkušenejša. Zagotovo bodo na domačih tekmah trd oreh za vse ekipe v evropski ligi. Želim jim napredovanje iz skupine.

Na turnirju v Magdeburgu ste v polfinalu slavili proti Gorenju. Kakšno tekmo pričakujete v Velenju?

Pričakujem tekmo z veliko tempa in golov. Tudi Velenje goji hitro igro tako kot mi. Upam pa, da bomo na koncu uspešnejši mi in osvojili prvi dve točki. Lahko pa zagotovim, da jih niti slučajno ne bomo podcenjevali.

Vir: RK Gorenje Velenje

Komentarji