Tiselj ogorčen nad Vranješem: “Tu se res nekdo šali z našim rokometom”

Včeraj je na Facebook profilu Rokometne zveze Slovenije potekal pogovor s selektorjem reprezentance Slovenije Ljubomirjem Vranješem. Na novinarsko vprašanje glede pripravljanih tekem pred evropskim prvenstvom ni znal točno odgovoriti, je bil pa zato odgovor Uroša Mohoriča toliko bolj natančen.


Na včerajšnji novinarski konferenci je selektor ob vprašanju o tekmah za pripravo na evropsko prvenstvo januarja 2022 na Slovaškem in Madžarskem dejal naslednje: “Igrali bomo. Mislim, da imamo do danes zagotovljene tri tekme. Nisem stoodstoten, za to morate še vprašati Uroša Mohoriča. Lahko pa vam povem, da imamo planirane tri pripravljalne tekme,” je na vprašanje odgovoril selektor Vranješ.

Direktor reprezentance Uroš Mohorič je nato objasnil, s kom in kdaj bodo na sporedu pripravljalne tekme pred začetkom EP: “Dogovorjeni smo za tri pripravljalne tekme. Vse tri tekme bodo odigrane v Sloveniji. Najprej 29. decembra proti Hrvaški in nato še 5. in 7. januarja proti reprezentanci Italije,” je bil jasen Mohorič.

Nevednost in slabo seznanjanje selektorja s pripravljalnimi tekmami pred evropskim prvenstvom je precej zmotila zloglasnega slovenskega stratega Toneta Tislja. Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance je v komentar pod prenos konference zapisal: “Profesionalni selektor reprezentance brez drugih obveznosti, ki ne ve, kakšen je program pripravljalnih tekem pred EP? A sem to prav slišal, a je to možno? Tu se res nekdo šali z našim rokometom. So pa tu še številna vprašanja, ampak povsem nepomembna, če človek ne ve kakšen program ima pred EP. “

Komentarji