Zoran Jovičić: “Igramo z najboljšo ekipo na svetu”

Pred svojo prvo evropsko tekmo, so v RK Gorenje Velenje organizirali novinarsko konferenco. Na njej so sodelovali trener moštva, Zoran Jovičić, kapetan David Miklavčič ter vratar Emir Taletović.


Trener Zoran Jovičić se tekme veseli, na fante pa je izjemno ponosen, saj se na ta način promovira slovenski rokomet, Gorenje in Velenje. “Jutri igramo z najboljšo ekipo na svetu, gre za tekmeca, ki bi si ga vsak želel. Poznamo se, saj smo v mesecu Avgustu z njimi igrali na turnirju. Iskati pomanjkljivosti te ekipe nima smisla, saj gre za ekipo posameznikov, ki igra na najvišjem nivoju. Mi bomo dali svoj maksimum in jim bomo poskušali parirati. V tekmo se gremo dokazovat in učit. Veseli smo, da imamo priložnost igrati v takšni družbi. Tekme se veselimo in jo komaj čakamo.”,je še povedal Jovičić.

Kapetan moštva David Miklavčič si želi, da v Ligi Evropa ne bi bili samo udeleženci in bi na vsaki tekmi pokazali svojo kvaliteto ter si obenem nabirali izkušnje. “Če bomo igrali svojo igro in na vsaki tekmi pokazali kaj znamo, nam točke ne bodo ušle. Kam nas bo to pripeljalo pa bomo videli skozi sezono.” Dodal je še, da ga veseli, da bodo mladi igralci dobili priložnost za igranje na takšnem nivoju.

Vratar Gorenja Emir Taletović pa je dodal: ˝Zavedamo se kakšna ekipa je Magdeburg, da gre za eno izmed najboljših ekip na svetu, kar so tudi dokazali na Super Globe. Menim, da je njihovo mesto v Ligi prvakov kjer bi prav tako konkurirali za najvišja mesta. Ampak kljub vsem hvalam mi ne bomo prišli v lastno dvorano z belo zastavo, dobro se bomo pripravili in prišli na tekmo maksimalno motivirani, da prikažemo svojo najboljšo igro in se borimo do zadnje minute. Ekipa Magdeburga igra zelo hiter rokomet, gre za zelo dobro sestavljeno ekipo z zelo kvalitetnimi posamezniki na vsaki poziciji, zato bosta priprava na tekmo in koncentracija ključni v tej tekmi.˝

Tekma proti ekipi SC Magdeburg bo danes ob 18.45 v Rdeči Dvorani v Velenju.

FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje Velenje

Komentarji