Bezjak nič več za reprezentanco

Moška rokometna reprezentanca bo teden Evropske rokometne zveze (EHF) preživela delavno. V svoji stalni pripravljalni bazi v Zrečah bo med 20. in 27. oktobrom opravila testiranje motoričnih sposobnosti nato pa bodo odigrali še pripravljalni tekmi z Nizozemsko in Srbijo. Reprezentančnemu dresu pa je v slovo pomahal Marko Bezjak.


Marko Bezjak sicer član nemškega Magdeburga, ki igra na pozicije srednjega zunanjega igralca je reprezentančni dres nazadnje oblekel na lanski kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu (Slovenija se na prvenstvo ni uvrstila), proti ekipi Madžarske. Bezjak je selektorju Veselinu Vujoviću sporočila, da zaradi zdravstvenih težav v klubu za Slovenijo ne bo več nastopal.

BOBINAC IN VUJOVIĆ NADALJUJETA S SPREMEMBAMI

Predsednik rokometne zveze Slovenija Franjo Bobinac in selektor Vujović sta sicer pred slabim mesecem napovedala “popolno mobilizacijo” slovenskih prvokategornikov. Rokometaši, ki se bodo na januarskem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo na Švedskem, Norveškem in v Avstriji poskušali uvrstiti na enega od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

Bobinac in Vujović sta že takrat naredila prvo poteza in na mesto pomočnika trenerja postavila Uroša Zormana. Nadaljevala sta na seznamu reprezentantov kamor sta vrnila Sebastjana Skubeta, ki je dres s slovenskim grbom nazadnje oblekel tik pred poletnimi OI leta 2016 v Riu de Janeiru.

DVE PRIPRAVLJALNI TEKMI IN ROKOMETNA SIMFONIJA

V okvirju tedna EHF bodo slovenski rokometaši odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. Najprej se bodo predvidoma 25. oktobra v Ormožu (če bo dvorana v Hardeku v celoti obnovljena) udarili z izbrano vrsto Nizozemske, nato pa dva dni kasneje še s Srbijo v Mariboru. Nekateri izmed reprezentantov bodo nastopili tudi na “rokometni simfoniji”, poslovilni tekmi Uroša Zormana in Luke Žvižeja, ki bo 24. oktobra v Zlatorogu. Dan pred tem pa bo v Ljubljani slavnostna akademija ob 70. obletnici RZSja.

Slovenci bodo na evropskem prvenstvu (9. -26. januar 2020), lovila zadnjo vozovnico za nastop na Japonskem. Od evropskih reprezentanc ima nastop zagotovljena le Danska. Na OI potuje tudi evropski prvak, najboljše ekipe s prvenstva pa si bodo morale nastop zagotoviti na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 16. in 19. aprilom 2020.

Slovenija bo prvi del EP odigrala v Göteborgu. V skupini F se bodo pomerili z Švedsko, Švico in Poljski. V primeru uvrstitve v drugi del tekmovanja, kamor se uvrstita najboljši dve ekipi iz vseh šestih skupin. Slovenska skupina se križa z skupinama D in E v katerih nastopajo svetovne velesile mednarodnega rokometa: Francija, Danska in Norveška.

V tednu EHF so na seznamu Vujovića naslednji igralci:

– vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgoig);
– krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje Velenje), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Pick Szeged);
– zunanji igralci: Nik Henigman, Dean Bombač (oba Pick Szeged), Borut Mačkovšek (Veszprem), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Kiel), Nejc Cehte (Hannover), Jure Dolenec (Barcelona) in Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško);
– krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkergue).

Foto: SC Magdeburg

Komentarji