Andraž Makuc z Koprom podpisal dolgoletno pogodbo

S člansko ekipo RD Koper je dolgoletno pogodbo podpisal mladi in nadebudni Andraž Makuc. Obetavni 17- letnik je s Koprčani sklenil 4-letno pogodbo.


Andraž Makuc tudi sicer izhaja iz rokometne družine. Odličen rokometaš je bil tudi že njegov oče Simon, ki je bil tudi član koprskega Cimosa. Po njegovih stopinjah sta šla oba njegova sina tako Domen kot tudi Andraž. Svojo kariero je začel v Hrpeljskem klubu Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. V pretekli sezoni 2018/2019 pa se je pridružil koprskim kadetom.

»V Koper sem prišel v lanski sezoni, sprva kot kadetsko-mladinski igralec. Kasneje pa mi je bila iz strani trenerja Rapotca ponujena priložnost, da se pridružim članski ekipi. Za Koper sem se odločil, ker mi je všeč ta način dela, predvsem z mlajšimi. Veliko igralcev, ki izhajajo iz koprske rokometne šole, igra v tujini, kar je bil tudi eden izmed razlogov, da sem prišel v Koper,« je za uradno stran RD Koper povedal Makuc.

Prvi nastop za člansko ekipo je vknjižil v drugem delu lanske sezone. Trener koprskega kluba Uroš Rapotec je v mladem Makucu prepoznal velik potencial ter mu tudi ponudil priložnost. Na enajstih tekmah v članski konkurenci je dosegel šest zadetkov. Najvidnejšo vlogo pa je odigral v mladinski in kadetski konkurenci kjer je odlično vodil svojo soigralce. Makuc bo v letošnji sezoni igral za člansko in mladinsko ekipo.

Osebna izkaznica

Ime in priimek: Andraž Makuc
Datum rojstva: 24.07.2002
Števila dresa: 35
Igralna pozicija: zunanji igralec
Dosedanji klubi: RD Škerajnc Jadran Hrpelje-Kozina

Foto: RD Koper

Komentarji