Marko Šibila: Celjani so (pre)kvalitetni za našo ligo

Osrednja tekma 5. kroga se je končala z zanesljivim zmagoslavjem Celjanov, ki so dosegli peto zaporedno zmago. Mariborčane so v gosteh premagali z 31:23. Po tekmi je svoje misli strnil trener Mariborčanov Marko Šibila.


Po tekmi je misli strnil Marko Šibila, ki je kljub visokemu porazu videl nekaj pozitivnih stvari “Fante moram ne glede na končni rezultat pohvaliti za izredno dobro borbo v prvem polčasu, ko smo bili povsem enakovreden tekmec Celju. V drugem delu se je nato vendarle izkazalo, da je Celje kakovostnejša ekipa,” je razložil trener vijoličastih.

TOMAŽ OCVIRK kljub visoki zmagi NI ZADOVOLJEN!

V čem pa so Celjani kvalitetnejši po videnju Marka Šibile? “Potrebno jim je čestitati za zmago, imajo zares širok nabor kvalitetnih igralcev in tudi širok nabor taktičnih rešitev. Tudi oni so sicer zelo mlada ekipa, kar se pozna na tistem najvišjem nivoju, v Ligi prvakov, v našem državnem prvenstvu pa so vseeno izredno kakovostni in tudi dobro vodeni. V drugem polčasu so nas res nadigrali, je pa to bil tudi stik z realnostjo za nekatere naše mlade fante, ki so videli, kaj jim še manjka, da bi morda tudi oni nekoč igrali na takšnem nivoju,” je zaključil strateg mariborske ekipe.

5. KROG 1. LIGE NLB

RK GORENJE VELENJE – RD KOPER 37:32 (21:15) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA 25:28 (12:15) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RK MARIBOR BRANIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:31 (11:12) – VEČ O TEKMI TUKAJ
MRD DOBOVA – RK TRIMO TREBNJE 32:35 (18:17) – VEČ O TEKMI TUKAJ
MRK KRKA – RK JERUZALEM ORMOŽ 23:24 (13:10) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RD URBANSCAPE LOKA – RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:36 (14:16) – VEČ O TEKMI TUKAJ

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RK MARIBOR BRANIK 

Komentarji