Velenjčani do druge zmage

Danes je bila odigrana še ena tekma. V rdeči dvorani so rokometaši Velenja gostili ekipo Kopra. Velenjčani, ki so zelo slabo začeli novo sezono in zbrali samo eno zmago so dodatno motivacijo pred prvimi tekmami v Evropi lovili proti Koprčanom, ki so po slabšem startu v sezono le ujeli pravi ritem.


V začetku srečanja smo spremljali igro gol za gol. Nato pa so na plin stopili domači rokometaši. Priigrali so si prednost štirih zadetkov (9:5) in jo kar lep del prvega polčasa uspešno držali. V 23. minuti srečanja pa so se nevarno približali gostje le na dva gola (15:13) in tako poskrbeli za nekaj nervoznih minut v zaključku prvega polčasa. Velenjčani pa se s tem niso strinjali in so zopet prišli do lepe prednosti in na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (21:15), kar je pomenilo da lahko v drugi polčas vstopijo nekoliko bolj sproščeno, a delo še zdaleč ni bilo opravljeno.

Velenjčani so v drugi polčas vstopili mirno in niso pustili, da bi Koprčani se lahko kakorkoli približali. Gostitelji so nadzorovali potek drugega polčasa. Gostom pa se je vseeno na polovici drugega polčasa uspelo približati na le tri gole (27:24). Ose pa so vseeno kot favorit tega obračuna hitro zopet naredili razliko do Primorcev, ki do konca tekme niso več resneje ogrozili domačinov. Gostitelji se lahko zahvalijo tudi izjemnemu Emirju Taletoviću, ki je zbral 10 obramb in bil eden ključnih mož ob zmagi svoje ekipe. Velenjčani so slavili s končnim rezultatom (37:32). Ose so tako odlično opravile z generalko pred prvimi tekmami, ki jih čakajo v Evropi. Na tekmi sta z 8 goli blestela Matic Verdinek (Gorenje) in Tilen Sokolič (Koper).

Velenjčane v naslednjem krogu čaka “večni derbi”, ko se odpravljajo na gostovanje v Celje. Koprčani pa v naslednjem krogu gostujejo v Ribnici.

GORENJE VELENJE : KOPER 37:32 (21:15)
Verdinek 8, Okleščen in Kavčič M. 6; Sokolič 8, Makuc in Krečič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Koper

Komentarji