Ribničani ostajajo neporaženi

Prva tekma 5. kroga 1. NLB lige se je odvila v dvorani na Kraški. Domači Izolani so pričakali ekipo Ribnice. Ribnica, je poleg Celja še edina neporažena ekipa in bo čez vikend odigrala prvo tekmo 2. predkroga pokala EHF proti beloruski ekipi SKA Minsk.


Domačini so takoj na začetku pokazali, da se nasprotnika niso ustrašili. Hitro so povedli s tremi zadetki prednosti (5:2). A slabe uvodne minute gostov niso zmedle in so hitro stvari postavili na svoje mesto. Gostitelji so namreč z nekaj zapravljenimi priložnostmi Ribničanom omogočili, da so z delnimi izidom 1:7 izid spreobrnili sebi v prid (6:9). V začetku druge polovice prvega polčasa pa se je pri gostih razbranil tudi vratar Nebojša Bojić in tako pomagal da so njegovi soigralci ohranjali prednost. Prednost gostov je v prvem polčasu znašala tudi že pet golov (7:12), a se Izolani niso predali in se približali na samo dva zadetka (10:12). Ribničani pa so na odmor odšli s tremi goli prednosti (12:15).

Gostje so odlično odprli drugi polčas in si priigrali že sedem zadetkov prednosti (13:20), zato je moral z minuto odmora reagirati domači strateg Fredi Radojkovič. V nadaljevanju tekme se ni zgodilo nič pretresljivega. Ribničani so ohranjali prednost sedmih golov, čeprav vi ta lahko bila tudi višja, a gostje niso izkoristili vseh napak gostiteljev, a to za njih ni bilo kritično. Ribničani so tekmo uspešno pripeljali do konca čeprav so se Izolani v zaključku tekme nevarno približali. Končni rezultat je bil 25:28. Najboljša strelca na tekmi sta dosegla po 6 golov. Pri domačinih je bil to Spasoje Gačević, pri gostih pa Žan Žagar. Izpostaviti velja tudi ribniškega vratarja Nebojšo Bojića, ki je zbral 9  obramb. Ribničani tako z lepo popotnico pričakujejo nove boje v Evropi.

Izola bo tudi naslednjo tekmo igrala doma. Gostila pa bo presenečanje letošnje sezone ekipo Dobove. Ribničani bodo prav tako igrali na domačem parketu v goste pa prihaja ekipa Kopra.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

BUTAN PLIN IZOLA : RIKO RIBNICA 25:28(12:15)
Gačević 6, Nikolić 5; Žagar 6, Pucelj in Vujačić po 5

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji