Veliki Veszprém padel v Bitolju!

“To je Bitola”, je odmevalo v dvorani Bore Čurlevski, kjer je domači Eurofarm Rabotnik dosegel največjo zmago v zgodovini kluba. Makedonski klub je v tretjem krogu SEHA lige po izjemni borbi premagal zvezdniški Veszprem z 26 : 24. Madžari kar ne najdejo poti iz krize, ki se je začela na porazu proti Kielu, vrhunec pa je dosegla na včerajšnji tekmi SEHA lige v Bitoli.


Domača ekipa je na včerajšnji tekmi garala do zadnje minute. Novinci v EHF Ligi prvakov so z včerajšnjo zmago spisali zgodovino, domačim navijačem pa so se prikazali v najboljši možni luči. V ekipi gostiteljev je blestel vratar Nikola Mitrevski, ki je v prvem polčasu zbral 10 obramb (skupaj 12).

Ekipa Davida Davisa je v Bitolo prišla s prvo ekipo z željo po zmagi. Po slabem prvem polčasu (14 : 8) so Madžari v drugem polčasu stopili na plin in kmalu izenačili na 19 : 19, po izenačenju pa je ponovno sledil padec. Odločilni gol za zmago Eurofarma je dosegel Neven Stjepanović in postavil končni rezultat 26 : 24.

Organizator Eurofarma Lovro Jotić je zabil 8 golov, pri Veszpremu pa je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić z devetimi goli. Tudi Madžari so imeli razpoloženega vratarja Vladimirja Cuparo (12 obramb), kar pa ni bilo dovolj za točko ali dve lanskoletnega finalista Lige prvakov.

Eurofarm Rabotnik – Telekom Veszprém 26:24 (14:8)

Eurofarm Rabotnik: Mitrevski, Trajkovski – Ojleski 1, Madzovski 1, Churlevski, Stjepanovic 5, Radovic 1, Shevelev, Jotic 8 (3), Vegar 2, Kukoski, Velkovski, Gradjan 4, Djukic, Kuzmanovski, Ostroushko 4 (1)

Telekom Veszprém: Cupara, Székely – Manaskov 3, Yahia 2, Moraes, Tonnesen 2, Gajic 9 (5), Nilsson 3, Lauge 2, Terzic, Blagotinsek, Mahé, Mackovsek 1, Lékai 2

FOTO: Veszprém Handball Team

Komentarji