Slovenj Gradec do prve zmage

Dvorana Poden je gostila dvoboj med domačo Loko in gostujočo ekipo RK Slovenj Gradec. Ločani so po odličnem začetku sezone in zmago nad Velenjčani nato malenkost popustili, medtem, ko Slovenjgradčani še vedno lovijo svojo prvo zmage po vrnitvi med elito.


Odličen začetek tekme za gostitelje in hitro vodstvo z 3:0. Po začetnem mrku so svoje k tekmi doprinesli tudi gostje in v 9. minuti prišli do izenačenja rezultata na 5:5. V naslednjih 10. minutah smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Nato pa so na svoj račun prišli gostje, ki so prvič na tekmi povedli z dvema zadetkom prednosti (8:10). Tekma se je nadaljevala v zelo izenačenem ritmu. Domačini so rezultat izenačili, a so rokometaši Slovenj Gradca hitro spet povedli. Njihova prednost se je do konca polčasa gibala med zadetkom in dvema. Z prednostjo dveh golov so odšli tudi na odmor. Rezultat ob polčasu je bil 14:16.

Izenačen rokomet smo spremljali tudi v nadaljevanju tekme. Gostitelji so hitro izenačili (18:18). Domačini niso dolgo zdržali kar so gostje izkoristili. Prevzeli so pobudo in počasi delati razliko proti Ločanom. Z delnim izidom 3:9 so namreč ušli na šest zadetkov prednosti (21:27). Slovenjgradčani niso popuščali in ohranjali prednost, Ločani pa niso našli pravega recepta kako se približati. Gostje so uspešno nadzorovali srečanje in držali razliko petih zadetkov. Rokometaši Slovenj Gradca so tekmo brez večjih težav pripeljali do konca in slavili prvo zmago v sezoni in vrnitvi med slovensko rokometno elito. Končni rezultat tekme je bil 31:37.

Rokometaši Loke se v naslednjem krogu odpravljajo na gostovanje v Trebnje, Slovenjgradčani pa bodo doma gostili ekipo Krke.

URBANSCAPE LOKA : SLOVENJ GRADEC 2011 31:37(14:16)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji