Ormožani po preobratu do zmage

V športni dvorani Marof sta se pomerili ekipi MRK Krka in RK Jeruzalem Ormož. Obe ekipi zaenkrat še nista prikazali svojih najboljših predstav. Krkaši, ki so po zmagi v prvem krogu nato trikrat zapored izgubili in Ormožani, ki igrajo toplo hladno in nikoli ni jasno kaj lahko od njih pričakujemo na tekmi.


Domačini so tekmo hitro povedli z dvema zadetkoma prednosti, a so Ormožani hitro ujeli rezultatski priključek. Ni dolgo ostalo pri izenačenem rezultatu, saj so Krkaši hitro spet ušli. Tokrat so si priigrali prednost štirih zadetkov (7:3). Gostje so se na vse načine poizkušali zopet približati in do polčasa morda celo priključiti rezultat, a jim to ni uspelo. Glavna težava je bil vratar Krke Žiga Urbič, ki je blestel že v prvem polčasu. Njegovi soigralci so to izkoristili in prednost povečali že na pet golov (10:5). Gostje niso obupali in so do polčasa vseeno uspeli nekoliko priključiti in zaostanek zmanjšati na tri zadetke (13:10). To nam je obetalo zanimiv drugi polčas in da si nobena izmed ekip ne sme privoščiti kakršnih koli večjih napak, kajti to bi lahko bilo tudi usodno.

Drugi polčas pa so odlično odprli rokometaši Ormoža, ki so z delnim izidom 1:5 hitro prešli v vodstvo (14:15). Za goste je bilo pomembno tudi, da je drugi polčas dobro odprl tudi njihov vratar Klemen Nunčič, ki je obranil nekaj strelov in soigralcev vlil dodatno samozavest. Po prehodu v vodstvo so Ormožani nadzorovali potek srečanja in držali Krko na razliki dveh treh zadetkov. V 48. minuti so gostje prvič povedli s štirimi goli prednosti (17:21) zato je bil domači trener Roman Zarabec primoran vzeti minuto odmora. Lahko rečemo, da je bila to dobra poteza domačega stratega, saj so se gostitelji devet minut do konca srečanja uspeli približati le na gol zaostanka (21:22) in tako naredili zaključek tekme zanimiv. Gostje so hitro zopet pobegnili na  tri zadetke (21:24), a so se domačini še enkrat več približali na gol zaostanka (23:24). S takšnim rezultatom se je tekma tudi končala. Krkaši so imeli v zaključku sicer priložnost, da bi rezultat izenačili, a so z predolgim napadom zapravili to možnost. Pri domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Andraž Kete  z 9 zadetki. Za Ormožane je bil prav tako z 9 goli najučinkovitejši Rok Žuran.

Rokometaši Krke se na naslednji tekmi odpravljajo na gostovanje v Slovenj Gradec, medtem, ko bodo Ormožani doma gostili Mariborčane.

KRKA : JERUZALEM ORMOŽ 23:24 (13:10)
Kete 9, Kukman in Jakše 5; Žuran 9, Čudič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji