Štajerski derbi Celjanom

Tretja tekma 5. kroga 1. lige NLB je postregla z štajerski derbijem. V dvorani Tabor so rokometaši Maribora pričakali ekipo Celja.Mariborčani so želeli po zmagi nad Velenjčani zgodbo ponoviti tudi proti Celjanom. Rokometaši Celja pa so poizkušali nadaljevati izjemno formo na začetku sezone, kjer nasprotnike premagujejo brez težav.


Na začetku tekme smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Mariborčani niso dovolili gostom, da bi si prehitro priigrali kakšno večjo prednost. V 11. minute pa je Celjanom prvič na tekmi uspelo povesti z dvema zadetkoma prednosti (4:6). Prednost gostov se je nato nekaj minut gibal med dvema in tremi zadetki. Tri gole je bila prednost (7:10) Celjanov tudi v 20. minuti tekme, a se gostitelj niso predali in po delnem izidu 3:0 in zadetku Iuliana Ernest Jerebia rezultat izenačili na 10:10. Tako eni kot drugi so imeli veliko možnosti, da bi se prvi polčas končal drugače. Mariborčani so imeli priložnosti, da bi ob polčasu vodili, medtem, ko so imeli gostje priložnosti, da bi bila ta prednost še večja, vendar so oboji ob zaključku akciji storili preveč napak. V prvem polčasu je treba izjemno pohvaliti oba vratarja. Tako Marka Ferjana, ki je že v prvem polčasu zbral neverjetnih 9 obramb, kot Klemna Ferlina, ki je zbral obrambo manj, sta držala svoje soigralce v igri. Polčas se je končal z rezultatom 11:12.

Celjani pa so drugi polčas začeli odločno in z mislijo, da čimprej domačinom uidejo in tekmo v zaključni fazi le še mirno pripeljejo do konca. Do 37. minute so z delnim izidom 2:7 povedli z šestimi zadetki prednosti (13:19). Mariborčani so postali nervozni in delali preveč napak tako, da so lahko gostje igrali svojo igro in nadzorovali potek tekme. Prednost so počasi višali in so v 46. minuti prišli že do devetih golov prednosti (16:25). Tekma je bila tako odločena že pred samim koncem. Rokometaši Celja so tekmo rutinirano pripeljali do konca in tako slavili z rezultatom 23:31. Pri domačinih sta bila z 5 zadetki najuspešnejša Dani Zugan in Adrian Miličević. Pri Celjanih pa sta je bil strelsko najbolj razpoložena Diogo Silva in Josip Šarac s 6 goli. Celjani tako poleg Ribničanov ostajajo edina ekipa še brez poraza.

Mariborčani bodo naslednji vikend začeli tudi evropska tekmovanja. 11. in 13. oktobra se bodo namreč v tekmovanju EHF Challeng Cup pomerili z ekipo H71 iz Ferskih otokov. Obe tekmi pa se bosta odigrala na Ferskih otokih. Celjane pa sredi tedna čaka derbi z rokometaši Velenja nato pa jih za vikend čaka že nova tekma lige prvakov, ko odhajajo na gostovanje k slovitemu PSGju.

MARIBOR BRANIK : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:31 (11:12)
Zugan in Miličević 5; Silva in Šarac 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji