Trebanjci do zmage v Dobovi

Derbi kroga smo spremljali v Dobovi. Trenutno tretja ekipa liga Dobova je gostila četrto uvrščeno ekipo Trebnjega. Domačini so odlično začeli sezono, prav tako gostje, ki so nepričakovano v prejšnjem krogu remizirali z Izolo.


Izjemno izenačena tekma od samega začetka. Veliko menjavanja v vodstvu. Na polovici prvega polčasa so domačini po zadetku Doriana Markušića prvič povedli za dva zadetka (11:9). Prednost dveh zadetkov so v 20. minuti povečali še za en gol (14:11). A to vodstvo ni držalo dolgo, saj so gostje po dveh zadetkih Gala Cirarja zaostanek ekspresno znižali le na gol zaostanka (14:13). Od tu do konca polčasa pa smo pospremili igro z po golom na vsaki strani vse do konca. Tako se je polčas končal z 18:17 v korist domačinov.

V začetku drugega polčas nič novega. Lahko bi rekli, da repriza dogajanja v prvem. Veliko sprememb v vodstvu kjer si nobena izmed ekip v začetni fazi polčasa ni priigrala večje prednosti. V 41. minuti pa so gostje po zadetku Cirarja povedli najprej z dvema nato še s tremi zadetki prednosti (22:25). V 46. pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali prav brez Gala Cirarja. Dobovčani so to izkoristili in si hitro približali in po zadetku Markušića rezultat izenačili na 28:28. Razburljivo srečanje se je nadaljevalo. Gostje so si zopet priigrali dva zadetka prednosti (28:30). Prednost so gostje zopet znižali le na gola zaostanka (30:31). Od tu naprej pa Trebanjci niso več pustili presenečanja in osvojili novi dve točki. Končni rezultat je bil 32:35. Pri domačinih je bil znova najbolj razpoložen Marko Sintič z 9 zadetki, pri gostih pa je bil z 7 goli najučinkovitejši Gal Cirar.

V naslednjem krogu Trebanjci gostijo Loko, Dobova pa odhaja na težko gostovanje v Izolo.

DOBOVA : TRIMO TREBNJE 32:35 (18:17)
Sintič 9, Markušić 6; Cirar 7, Dobovičnik in Rašo 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji