Ribničani do remija proti Minsku

Rokometaši iz Ribnice so po sredini tekmi domačega prvenstva včeraj odigrali drugi krog kvalifikacij za pokal EHF. V domači dvorani jim je nasproti stala izjemno izkušena ekipa beloruskega Minska. Izenačen dvoboj se je končal brez zmagovalca (33:33). Rokometaše Ribnice tako čaka izjemno zahtevna naloga na povratni tekmi v Minsku.


Suhorobarji so v prvem krogu kvalifikacij za evropski pokal EHF suvereno opravili z estonsko ekipo Pölva Serviti, v današnji prvi tekmi drugega kroga pa po hudem boju remizirala s favoriziranim in zelo izkušenim moštvom iz beloruske prestolnice.

Varovanci domačega trenerja Damjana Škaperja so v obračunu z drugo najmočnejšo belorusko rokometno zasedbo prikazali toplo-hladno predstavo. Na trenutke so igrali sijajno, predvsem v začetku drugega polčasa, ko so si priigrali štiri gole prednosti (18:14 in 19:15), nato pa popustili in tekmecu dopustili, da so jih v 42. minuti ujeli (22:22).

V izenačenem nadaljevanju so ribniški rokometaši imeli priložnost za zmago, a so naredili preveč napak. SKA Minsk je bil bolj ali manj vseskozi v rahli prednosti, da pa zmaga ni odšla v vzhodni del Evrope, je poskrbel Miha Tomšič, ki je 16 sekund pred koncem izenačil na 33:33.

V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj, ki je dosegel kar 11 golov, Tilen Strmljan in Gašper Horvat sta prispevala po štiri zadetke. Povratna tekma bo v nedeljo, 13. oktobra, v Minsku.

Komentarji