12 golov Varagićeve premalo za skalp Čehinj

Z nastopi v najelitnejšem evropskem rokometnem tekmovanju so začele tudi rokometašice Krim Mercatorja. Na prvi domači tekmi v Ligi prvakov so se pomerile proti češkim Banikom Mostom. Današnja tekma je bila za Krim izjemno pomembna saj so Čehinje neposredne konkurentke za preboj v drugi del tekmovanja.


Ekipi sta v tekmo krenili precej izenačeno. Igra na Kodeljevem je v prvih minutah potekala hitro, kmalu pa so pobudo prevzele gostujoče rokometašice, ki so v 13. minuti povedle s +2 (5 : 7). V naslednjih minutah smo lahko videli izenačeno igro, Krimovke pa so zapravile nekaj priložnosti za vodstvo. V vratih Krima je dobro delo opravila Mamićeva, ki je v prvem polčasu zbrala 6 obramb. Prav tako je v vratih Banika blestela vratarka Müllnerova, ki je v prvem delu tekme zbrala 7 obramb. V zadnjih minutah prvega polčasa so Krimovke z izjemno razpoloženo Aljo Varagić (8 golov v prvem polčasu) prišle do vodstva (14 : 12), a so gostje ob koncu polčasa uspele zadeti in zmanjšale razliko na 14 : 13.

Krimovke so na začetku drugega polčasa uspele priti do zadetka, a se je takoj za tem začela črna serija domačink. Čehinje so z delnim rezultatom 3 : 0 prišle do vodstva (15 : 16). Mamićevo je v vratih Krima zamenjala Maja Vojnovič, v 39. minuti pa je znova začela delovati obramba Krimovk, a so se kmalu začele pojavljati napake v napadu. Zapravljene priložnosti Tigric so omogočale hitre protinapade Čehinj, ki so v 49. minuti vodile s 23 : 27 in sledil je timeout trenerja Krima Uroša Bregarja.

Po minuti odmora so se Krimovke uspele sestaviti in kmalu znižale zaostanek na dva gola. V vrata Krima je znova stopila Mamićeva in zabeležila nekaj pomembnih obramb. Ko je že vse kazalo na preobrat Krimovk, je na drugi strani gol zaklenila gostujoča vratarka Müllnerova. V 54. minuti so domačinke z golom Baričeve le prišle do izenačenja in obetala se je infarktna končnica.

V zadnjih petih minutah srečanja smo videli veliko napak Krimovk, ki so lovile izenačenje, a je strele kot pod tekočem traku branila gostujoča vratarka, ki je zbrala kar 16 obramb. Domačinke so na koncu zapravile 3 napade za izenačenje in zmage so se veselile gostujoče rokometašice.

1. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA D

nedelja, 6. oktober 2019, ob 17.00, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : DHK BANIK MOST (ČEŠKA) 29 : 31 (14 : 13)

Komentarji