1. krog v 2. DRL

V prvem krogu 2. državne rokometne lige so bile odigrane samo 3 tekme. Tekma med Moškanjci-Gorišnica in Ajdovščino ni bila odigrana zaradi premajhnega števila igralcev Ajdovščine. So pa vse 3 domače ekipe zmagale v svojih dvoranah. Žižek Cvetko na tekmi Pomurje – Cerklje dosegel kar 15 zadetkov iz igre.


Po pričakovanjih so rokometaši Jadrana v domači dvorani premagali Radgono. Če se je Radgona v prvem polčasu še upirala domačinom in so na odmor odšli z zaostankom 12:10, so v drugem polčasu domači tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. Pri domačih je Dimitrij Mičovič dosegel 7 (4/5 iz 7m), pri gostih pa njihov najboljši strelec Matej Rojht 8 (2/3 iz 7m) zadetkov.

Tudi tekma v Železnikih je bila podobna kot v Modri dvorani. Gostje iz Logatca so prvi polčas izgubljali z 11:8, v drugem delu drugega polčasu pa so domači bolj ali manj rutinirano pripeljali tekmo do konca. Pri domačih so kar štirje igralci dosegli pa 5 zadetkov: Andrej Bergant, Jernej Štremfelj, Dejan Kavčič in Luka Prestenjak. Pri gostih je Gašper Hočevar dosegel 6 zadetkov.

Tekma v Murski Soboti je bila precej izenačena. Začetek je pripadel gostom iz Cerkelj, polčas pa so z minimalno prednostjo dobili rokometaši Pomurja (16:15), ki so v drugem polčasu 2x dovolili znižanje na -2, ter v zadnjih 5 minutah šele dosegli neulovljivo prednost.

Kot že zapisano tekma v Gorišnici ni bila odigrana. Po naših informacijah ima ekipa iz Ajdovščine veliko težav s sestavo ekipe, saj so jih v zadnjem trenutku zapustili nekateri igralci. V primeru, da se v tem tednu ne dogovorijo s sosednjimi klubi za (dodatno) posojo igralcev, se lahko zgodi najbolj črn scenarij, izstop iz tekmovanja.

Rezultati 1. kroga 2. DRL:
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA – RK ARCONT RADGONA 27 – 21
RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA – RK AJDOVŠČINA -:-
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK KRONOS 28 – 21
RK POMURJE – RK CERKLJE 33 – 28

Foto: Tonček Gider, murskival.si

Komentarji