Bezjak proti Portu, Marguč proti Kavčiču

V zaključnem dejanju 7. kroga, so nam najboljše evropske ekipe znova postregle s kakovostnimi obračuni. Magdeburg je nadigral Portugalce, Veszprem se je namučil z Zagrebom, Romuni pa so v končnici tekme odpravili Poljake.


Magdeburg je trenutno na 3. mestu v skupini A Lige prvakov, Porto so še edini brez točke. Magdeburg je hitro vzpostavil dominanco. Že v samem začetku so prevzeli pobudo z ralzliko +5, ki se je povečala na +8 v 17. minuti. Nemci so izkoriščali portugalske napake in zadevali iz protinapadov. Matthias Musche in Omar Ingi Magnusson sta v polčasu tako že prišla do 7 zadetkov. Porto so s sedmimi igralci v napadu, kar je njihova značilna igra, uspeli zmanjšati razliko na 4 gole. A to ni trajalo dolgo. Igralci Magdeburga so z 41 zadetki postavili klubski rekord za največ doseženih golov v Ligi prvakov. Srečanje se je zaključilo z 41:36 (22:17).

Matthias Musche 10, Omar Ingi Magnusson 10, Marko Bezjak 1/1Victor Iturriza 7, Andre Sousa 5

 

Odličen obračun je potekal med našimi vzhodnimi in južnimi sosedi. Domači Veszprem je šele v končnici tekme strl zagrebški odpor. Hrvati so se po odlični predstavi v prvih 50 minutah zlomili in prepustili vodstvo treh oziroma štirih zadetkov. V prvem polčasu nismo videli višjega vodstva od dveh zadetkov. Spremljali smo izjemno izenačen uvod, kjer so varovanci Slavka Goluže nudili odličen odpor proti prvouvrščeni ekipi. V 26. minuti so Madžari dosegli svoj 10000. zadetek v Ligi prvakov, ko je iz črte zadel Andreas Nilsson. Na polovici srečanja so domačini vodili z golom prednosti 16:15. Predvsem dobra predstava zagrebškega vratarja Dina Slavića je hrvaške prvake držala v igri. V 46. minuti je rezultat bil poravnan na 24:24. Po izenačenju je sledil nalet domačih, ki so si nabrali prednosti treh zadetkov. Madžarski pobeg je uspel in zmaga z 32:28 ter točke so ostale doma. 

Petar Nenadić 6, Gašper Marguč 5/6, Yahia Omar 5; Željko Musa 5, Aleks Kavčič 2/4

 

Na zadnji tekmi 7. kroga sta se pomerila soseda na lestvici skupine A. Tekma med Dinamo București ter Wisła Płock SSA je odločala o razvrstitvi na 5. oziroma 6. mesto v skupini. Dinamo je skozi celoten prvi polčas vodil z minimalno prednostjo. Poljakom zaostanka dveh in enega gola ni uspelo pretvoriti v izenačenje. Največja razlika v prvem polčasu je bila pri rezultatu 12:9. Romuni so v izdihljajih prvega polčasa izgubili hrvaškega obrambnega specialista Anteja Kuduza, ki je prejel rdeči karton, potem ko je bil tretjič izključen. Na poljski strani je blestel Hrvat Tin Lučin, ki je že v prvem polčasu zadel 4 zadetke, ustavil se je pri 8. V 49. minuti je bil rezultat 25:24 v korist domačih. Tekmo je v korist Romunov prelomil Srb Lazar Kukić, ki je bil glavni “krivec” za delni izid 6:2. Tekma se je končala pri rezultatu 32:27 za Romune. 

Lazar Kukić 7, Andrei Nicusor Negru 6; Tin Lućin 8, Lovro Mihić 6


Standings provided by Sofascore

 

Komentarji