Bezjak: “Upali in sanjali smo, zdaj smo tu”

Rokometaši nemškega Magdeburga so včeraj spisali zgodovino. Marko Bezjak je z nemškim klubom kot prvi osvojil novo nastalo lovoriko EHF Evropske lige. Magdeburg je tako osvojil svojo peto evropsko lovoriko.


Po zmagi v včerajšnjem velikem finalu nad Fucshe Berlinom se je Magdeburg veselil tako željene nove evropske lovorike. Magdeburg je pota slave na evropski ravni rokometa pričel leta 1999 in 2001, ko je osvojil naslov v pokalu EHF. V letu 2002 je sledil največji uspeh v zgodovini kluba. Magdeburg je namreč tega leta osvojil naslov Lige prvakov, po tem ko je v finalu ugnal Veszprem. Pet let za tem so Nemci tretjič osvojili naslov v pokalu EHF. Od takrat so rokometaši Magdeburga štirikrat nastopali v polfinalih, a brez uvrstitve v veliki finale. Po nekaj letih so se v tej sezoni končno spet uvrstili v finale evropskega tekmovanja in zasluženo osvojili Evropsko ligo.

“Preplavljeni smo s čustvi. Tako dolgo smo čakali na evropski naslov in ga tudi dočakali. Upali in sanjali smo, zdaj smo tu. V finalu smo preprosto pokazali, česa smo sposobni. Seveda bomo imeli nocoj zabavo v avtobusu na poti nazaj v Magdeburg. In ker poznam naše navijače in mesto Magdeburg, vem, da lahko v ponedeljek pričakujemo nekaj posebnega, nekaj presenetljivega,” je po osvojitvi naslova Evropske lige povedal Marko Bezjak.

FOTO: EHF

Komentarji