Črnomelj do prve zmage v sezoni, Sevnica po zmagi z zagotovljenim obstankom, Škofljica in Grosuplje brez zmagovalca

Zanimivo dogajanje v 1.B ligi je bilo tudi pri ekipah, ki se borijo za obstanek. Na tekmi med ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak in RK Grosuplje nismo videli zmagovalca, prvo zmago v sezoni so po zmagi nad RD Rudar zabeležili igralci Črnomlja, rokometaši Sevnice pa so z zmago nad RD Alples Železniki naredili ogromen korak proti obstanku v 1.B ligi že pred samim koncem.


RK GROSUPLJE : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  28:28 (14:12)

Prvi medsebojni obračun so z rezultatom 29:25 dobili Grosupeljčani. Izenačeno in trdo tekmo smo pričakovali tudi tokrat. In prav takšnega smo tudi dobili. Izjemno izenačena tekma predvsem v prvih 15. minutah srečanja. Kot prvi so si prav v 15. minuti prednost dveh golov priigrali domačini (7:5). Gostje so rezultat izenačili in kasneje celo povedli (8:9). A zaključek polčasa je pripadel domačinom, ki so si priigrali tri gole prednosti (13:10). Na odmor pa sta ekipi odšli ob razliki dveh zadetkov (14:12). V drugem polčasu so igralci Škofljice rezultat hitro izenačili na 16:16. Grosupeljčani pa so nato naredili razliko dveh golov, ki so jo držali vse do zaključnih minut. V samem zaključku pa so gostje z dvema hitrima goloma rezultat izenačili in domačinom odščipnili točko.

RK SEVNICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  24:21 (13:8)

Uvodni obračun teh dveh ekip se je v zadnjem krogu rednega dela končal z zmago Sevnice 31:28. In glede na stanje na lestvici tudi tokrat nismo pričakovali nič drugega. Na začetku pa smo videli povsem drugačen obračun. Tekma je bila izenačen že od prve minute. Igra gol za gol z veliko menjavanja v vodstvu. Sevničani pa so vlogo favorita upravičili v zadnjih sedmih minutah prvega polčasa. V tem času so si priigrali pet golov prednosti (13:8), kar je bila prednost ob polčasu. V drugem polčasu pa so gostje lovili priključek, se nekajkrat približali le še na en gol, a popolnega preobrat jim ni uspelo pripraviti. Tekma se je končala z rezultatom 24:21. Igralci Sevnice so si s tem že zagotovili obstanek v 1.B ligi.

RK ČRNOMELJ : RD RUDAR  29:27 (12:13)

Prvo tekmo so z 10:0 dobili rokometaši Rudarja, ker se igralci Črnomlja tekme niso udeležili.  A še enkrat več smo spremljali zelo izenačen obračun kar za ekipe, ki se borijo za obstanek sploh ni nič čudnega. V prvem polčasu smo skozi vse 30. minut spremljali igro gol za gol in zato ni nič čudnega, da je bila razlika ob koncu polčasa zgolj en gol (12:13). V drugi polčasu so z delnim izidom 4:0 vstopili Črnomeljčani in s tem povedli s tremi zadetki prednosti (16:13). Rokometaši Črnomlja so prednost višali in si v 51. minuti priigrali že sedem golov prednosti (26:19). Zaključek pa so z rezultatom 3:8 dobili igralci Rudarja. A to je bilo premalo, da bi jim uspel popoln preobrat. Tako se se igralci Črnomlja veselili prve zmage v sezoni. Končni rezultat je bil 29:27.

FOTO: RK Sevnica

Komentarji