Prleški mojster spisal zgodovino!

Danes je bil na sporedu še finalni obračun v sklepnem delu letošnje krstne sezone v EHF Evropski ligi. V velikem finalu sta si nasproti stala Magdeburg in Fuchse Berlin. Naslov prvaka evropske lige se veseli Marko Bezjak, ki se je tako z osvojitvijo prve lovorike omenjenega tekmovanja spisal v zgodovino.


Pred velikim finalom smo spremljali še obračun za tretje mesto Evropske lige. Dvoboj med poljsko Wislo in Rhein-Neckarjem so dobili Nemci, ki so se veselili zmage z 27:32.

Rokometaši Magdeburga so imeli vse v svojih rokah že praktično od prve minute tekme. Ekipa Marka Bezjaka je prepričljivo igro prikazala že v prvem polčasu, ki ga je dobila z 15:8. V drugem delu tekme je Magdeburg nadaljeval svoj juriš. Proti koncu tekme so se sicer lisice približale, a je Magdeburgu uspelo tekmo pripeljati do konca in veliko slavje se je lahko začelo.

Magdeburg se je tako z osvojitvijo prvega naslova novo nastale EHF Evropske lige zapisal v zgodovino. Slovenski legionar Marko Bezjak je na današnji tekmi proti Fuchsam zadel enkrat, s svojimi asistencami pa je prispeval levji delež k končni zmagi svojega kluba. Bezjak je evropsko sezono v dresu Magdeburga končal pri devetnajstih zadetkih.

EHF EVROPSKA LIGA, FINAL4 TURNIR

TEKMA ZA 3. MESTO

Nedelja, 23. maj, ob 18:00 (Mannheim, Nemčija, SAP Arena)
ORLEN WISLA PLOCK – RHEIN NECKAR-LOWEN 27:32

FINALE

Nedelja, 23. maj, ob 20:30 (Mannheim, Nemčija, SAP Arena)
SC MAGDEBURG – FUCHSE BERLIN 28:25

FOTO: EHF

Komentarji