Blagotinšek: “Na uvodnih tekmah smo dobro opravili svoje delo, generalno pa nismo napravili še ničesar”

Slovenijo nocoj čaka še zadnja tekma skupine F, na drugi strani pa jim bo stala Švica. Švicarji so na prvi tekmi izgubili proti Švedom, nato pa jim je uspelo premagati Poljake. Slovenci se v srečanje podajajo v vlogi favorita, a kot poudarjajo generalno gledano niso storili še ničesar, najpomembnejše tekme šele prihajajo.


Ljubomir Vranješ je kot izkušeni trenerski maček seveda dobro seznanjen s turnirskim načinom igranja. Za nocojšnjo tekmo proti Švicarjem je izkoristil še drugo dovoljeno menjavo, v kader za tekmo je uvrstil Vida Kavtičnika. “Na zadnji tekmi skupinskega dela bomo igrali na zmago. V drugi del evropskega prvenstva se želimo uvrstiti z dvema točkama. Na tekmi s Švicarji bo zagotovo nastopilo več naših igralcev, kot na minulem dvoboju proti Švedom. Na turnirskem delu tekmovanja potrebuješ kadrovsko širino in naša ekipa jo premore,” je svoj načrt predstavil Vranješ.

Tekmo proti Švici samozavestno pričakuje tudi Blaž Janc in Blaž Blagotinšek. “Zmagi sta prinesli veliko samozavesti, a ostajamo trdno na tleh. Zmago nad Švedi moramo potrditi z zmago nad Švicarji. Na torkovo tekmi se bomo maksimalno potrudili, verjamem, da nas bo še naprej krasil ekipni duh, tako kot na uvodnih tekmah s Poljaki in Švedi,” je dejal Janc, Blagotinšek pa dodaja: “Na uvodnih tekmah smo dobro opravili svoje delo, generalno pa nismo napravili še ničesar. Naredili bomo vse, da premagamo Švicarje in se z dobro energijo in pozitivnimi mislimi odpravimo v Malmö. Andy Schmid je alfa in omega švicarske ekipe in ga bo potrebno zaustaviti, prav tako druge igralce. V napadu igrajo s sedmimi igralci, na njihovo igro se bo treba dobro pripraviti, da ne bi bilo v našem taboru slabe volje po koncu tekme.”

Foto: Nebojsa Tejic / kolektiff

Komentarji