Celjani z okrepitvijo med vratnicama: prihaja hrvaški reprezentant

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod občasnega hrvaškega reprezentanta, vratarja Filipa Ivića.


27-letni vratar Filip Ivić trenutno nastopa za nemški Gummersbach, pred tem pa je bil član Zagreba in Kielc. Član prvega je bil kar šest sezon, v času, ko so v Evropi posegali po četrtfinalnih obračunih in se večkrat srečali tudi s Celjem. Podobno je bilo tudi takrat, ko je nastopal za poljske Kielce. Za slednje je nastopal tri sezone in v tem času nastopil tudi na zaključnem turnirju v Kolnu, kjer je v sezoni 2018/19 osvojil četrto mesto.

Za hrvaško reprezentanco je nastopal v času, ko je igral za Zagreb in je do sedaj zbral 37 nastopov, sodeloval na svetovnem prvenstvu 2013 (3. mesto) in 2015 (6. mesto). Za nemški Gummersbach je podpisal v času, ko je bil ta še član Bundeslige, a je še pred prihodom Ivića izpadel v drugo ligaško konkurenco, zato si hrvaški vratar želi novega izziva in okolja, kjer bo lahko znova pokazal in dokazal svojo vrednost. Prepričan je, da je to našel v Celju, s katerim je sklenil dveletno pogodbo.

Filip Ivić o prihodu v Celje: »Neizmerno sem vesel prihoda v Celje in zahvalil bi se rad celjskemu klubu in mojim zastopnikom, da se je vse uredilo tako tekoče. Hvala tudi mojim nekdanjim soigralcem in hkrati bivšim igralcem Celja, ki so mi vsi priporočili prihod sem in pohvalili klub, kot tudi okolje. Odločitev tako ni bila težka, Celje je klub s tradicijo, eden največjih na tem področju, igra ligo prvakov, ima odličen sistem dela ter super ekipo in prepričan sem, da se bom hitro vklopil. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi bom delal maksimalno in dajal vse od sebe. Veselim se prvih tekem tu v Zlatorogu kot domačin, velikokrat sem namreč tu gostoval kot igralec nasprotne ekipe in bil navdušen nad vzdušjem polne dvorane. Verjamem, da bo takšno tudi v prihodnje in komaj čakam na svoj prvi nastop tu.«

Tomaž Ocvirk o Filipu Iviću: »Z napovedanim odhodom Ferlina smo iskali primerno zamenjavo, oziroma vratarja, ki nam bo dal potrebno kvaliteto na tem mestu. Vsi se zavedamo kaj pomeni vratar v rokometni ekipi in to rešitev smo našli v igralcu, ki je željan dokazovanja, saj se želi vrniti na nivo, kjer je kljub mladosti, že bil. Po vseh informacijah, ki jih imamo, je igralec, ki je željan trenirati, kar je v tej ekipi zelo pomembno. Iskali smo namreč tudi nekoga, ki se bo v to sredino in naš način dela vklopil, najbolj pomembno pa je, da ima veliko željo po dokazovanju. Verjamem, da smo v Filipu Iviću vse to našli in prepričan sem, da se bosta z Miljanom Vujovićem odlično dopolnjevala v naših vratih.«

VIR IN FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji