Blagotinšek se seli v Nemčijo

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek na tekmi s Srbijo zaradi poškodbe sicer ne bo igral, se bo pa poleti 2023 iz madžarskega Veszprema preselil k nemškemu prvoligašu Flensburgu.


Blagotinšek bo v nemškem klubu zamenjal krožnega napadalca Simona Halda. Ta se vrača v domovino k danskemu prvoligašu Aalborg Handbold.
 
Blagotinšek je s Flensburgom podpisal triletno pogodbo. V klubu si od njega veliko obetajo predvsem v sodelovanju s kapetanom nemške izbrane vrste Johannesom Gollo in Švedom Antonom Lindskogom. Slovenskega igralca v Flensburgu označujejo za enega najboljših obrambnih igralcev v Evropi.
 
“Blaž je športni težkokategornik in vesel sem, da smo dobili igralca takšne kakovosti in formata. Nujno sem si po odhodu Halda želel rokometaša enake kakovosti in s svojo močjo in načinom igre se bo perfektno vklopil v naš sistem,” je za spletno stran kluba povedal trener Flensburga Maik Machulla.
 
“Zame je to naslednji pomemben korak v karieri. Flensburg spremljam že več let in prepričan sem, da v klubu delajo odlično. Prav veselim se že razburljivih in uspešnih časov s to ekipo,” pa v klubu povzemajo Blagotinška.
 
 
VIR: RZS
Komentarji