Blaž Janc na poti v Barcelono?

V času reprezentančnih aktivnostih in kvalifikacij za evropsko prvenstvo so na priznanem rokometnem portalu Handball Planet objavili novico o zelo verjetnem prestopu Blaža Janca v katalonsko Barcelono. Eden izmed najbolj prespektivnih levičarjev v svetu rokometa bi se naj Barci pridružil v naslednji sezoni.


Janc je prišel v Kielce poleti 2017 po fantastičnih sezonah v njegovem prvem klubu profesionalne kariere RK Celje Pivoarna Laško. Pri Celju si je izboril tudi mesto v reprezentaci, s katero je januarja 2017 osvojil bronasto kolajno in bil s 30 zadetki drugi najučinkovitejši strelec izbrane vrste. Igral je tudi na olimpijskih igrah v Riu, kjer je zabeležil tudi prve reprezentančne nastope.

Po dveh letih igranja v poljskih Kielcah in uspešnem igranju v Ligi prvakov pa je očitno nastopilo novo poglavje v njegovi karieri. 23- letni Janc bi naj v naslednjem letu zaigral za katalonsko Barco Lasso, ki je v letošnji sezoni osvojila tretje mesto v Ligi prvakov. Jan bi lahko prihodnjo sezono v dresu španskega prvaka nadomestil legendarnega kapetana Victorja Tomasa, ki bo kmalu dopolnil 35 let.

 

Komentarji