Blaž Janc: “Ponosen sem na to, da smo se borili do konca”

Sloveniji se žal ni uspelo uvrstite v finale evropskega prvenstva. Po dramatični končnici, kjer so naši lovili preobrat, a jim je za to žal zmanjkalo časa. A časa za obžalovanje ni, saj že jutri igrajo tekmo za bronasto medaljo.


“Težko je sedaj reči karkoli. Španci so bili boljši v prvem polčasu, to je treba priznati. Imeli smo nekaj ogromnih napak v obrambi, ampak smo v drugem polčasu to poizkusili popraviti. Na koncu smo imeli priložnosti, a smo naredili preveč tehničnih napak. Vseeno borili smo se vseh 60. minut in to je pomembno tako zame kot tudi za fante. V nobenem trenutku tekme se niso predali in to je dobro,” je takoj po tekmi dejal selektor Ljubomir Vranješ.

Kako je zadnje trenutke in možnost podaljška doživel Vranješ.Jaz mislim, da bi morali na koncu prej dobiti žogo, ampak to je to, tukaj ne moremo nič.”

“Sedaj je malo težje v glavah. V garderobi se bomo pogovorili in moramo najti energijo za zadnjo tekmo,” je pred jutrišnjo tekmo za tretje mesto z Norveško povedal Ljubomir Vranješ.

Svoje misli je po tekmi strnil tudi Blaž Janc. “Po tekmi je brez veze obžalovati neke stvari, enostavno bi to morali pokazati na igrišču. Odprli tekmo super tako kot je treba. Dobra obramba, povedli 2:0 potem pa smo se zgubili. Naša obramba enostavno ni bila na tem nivoju. Oni so nas križali, prišli zlahka do zadetkov iz postavljene obrambe, napada in konter. Na koncu smo zadnjih 10. minut odigrali tako kot mi znamo. Če ne drugega sem ponosen na to, da smo se borili do konca, verjeli v to, da lahko zmagamo, ampak to je šport jutri je nov dan in hočemo domov prinesti medaljo.”

Foto: Axel Heimken/kolektiff

Komentarji