Blaž Janc: “Poraz mogoče prišel ob pravem času”

Vsakega lepega niza je enkrat konec. Sinoči je bila konec niza zmag na letošnjem evropskem prvenstvu. Poraz, ki kljub vsem še ni tako usoden in Slovencev še ni oddalil od boja za polfinale.


Tudi Blaž Janc je opozoril predvsem na slabo obrambo v drugem polčasu. “V drugem polčasu obramba ni bila na takem nivoju. Dobili smo, zdaj če iz glave rečem ne vem 7 zadetkov iz devetih metrov, kjer so prišli njihovi strelci na devet metrov brez kakršnega koli kontakta imeli strele ena na ena z našim vratarjem, tako da, to je bil definitivno problem. Na koncu potem poizkusili z obrambo 5/1, da bi nekako te strele ustavili. Lahko rečem, da nam je uspelo, ampak vseeno ni bilo dovolj danes za zmago.” 

“Poraz je prišel mogoče ob pravem trenutku. Vse je še v naših rokah. Ta poraz nam more dati dodatno moč, zagon ne pa da nas ubije, če lahko tako rečem, tako da, mi bomo ostali ekipa glave gor in gremo naprej,” je usodo slovenske reprezentance napovedal Janc.

“Roland Mikler je začel braniti tisto, kar ni branil v prvem polčasu. Mi smo grešili, popustili v obrambi kar sigurno ne bi smeli in danes so pač bili zasluženo boljši,” je tudi Borut Mačkovšek priznal, da so bili Madžari boljši.

Miha Zarabec pa je po tekmi dejal, da tudi sreča danes ni bila na njihovi strani. “Načeloma mi puščamo take strele iz desetih metrov ali pa še več, ampak danes pač njim je šlo to vse notri kar ne vem to pač centimetri ločijo od obrambe Klemna Ferlina, ampak žal ni šlo tako danes.”

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji