Ljubomir Vranješ: “Vedno je nova priložnost”

Slovenija je po štirih zmagah na letošnjem evropskem prvenstvu doživela prvi poraz. Usodna je bila reprezentanca Madžarske (29:28). Kako bo ta poraz vplival na naše reprezentante bomo videli na naslednji tekmi, a upajmo, da jih poraz ni preveč vrgel iz tira.


“Na žalost smo začeli drugi polčas z veliko zgrešenimi streli. Roland Mikler je bil danes boljši kot naši vratarji, posebej v drugem polčasu in mislim, da je bil to ključ do tega poraza. Zgrešili smo malo preveč,” je takoj po tekmi za RTV SLO povedal selektor Ljubomir Vranješ.

Kaj bo selektor Vranješ storil, da se reprezentanti, čimbolj spočijejo za dve tekmi v dveh dneh. “Nikoli ni lahko. Tudi ta tekma ni bila. Vendar mislim, da oni hočejo in vzeti si moramo samo nekaj trenutkov, da razmislimo o tej tekmi, ker bi lahko zmagali, ampak smo enostavno zgrešili preveč strelov. Ampak je naslednja tekma in bomo poizkušali zmagati.”

“Verjetno bomo videli to ja. Mislim, da so dovolj močni, da pozabijo ta poraz. Čez dva dni je nova priložnost in moraš razmišljati tako. Vedno je nova priložnost,” je Ljubomir Vranješ komentiral kako se bodo njegovi varovanci po tem poraz psihično pobrali.

JURE DOLENEC: “ODIGRALI SMO ZELO SLABO”

“Odigrali smo zelo slabo, nezrelo, nismo napadali pravih igralcev v njihovi obrambi. Vratar je obranil kar nekaj strelov iz šestih metrov in tako naprej, skratka v drugem polčasu nismo pokazali naše prave igre v napadu, da v obrambi pa sploh ne govorim prejeli smo 16 zadetkov mislim, da proti Madžarom. Dejansko si tega ne bi smeli privoščiti, proti boljši reprezentancam si na tem prvenstvu nismo in zaslužili smo si ta poraz,” je bil z igro v drugem polčasu zelo nezadovoljen Jure Dolenec.

Dolenec je bil zelo nezadovoljen z igro v obrambi in s tem, da so dopustili Madžarom toliko strelov iz razdalje.”Ker enostavno naš centralni blok, govorim o vseh štirih igralcih na sredini v navezi z vratarjem ni dovolj dobro jih postavil to je enostaven odgovor. Nismo zgleda dovolj dobro pokrili teh strelcev, na drugi strani sami nismo našli tako lahkih rešitev in kot sem že rekel, zaslužen poraz. Če vam povem po pravici ne vem kaj nam to točno prinaša na lestvici, ker smo želeli to tekmo res zmagati in razmišljali samo o zmagi, ampak nič ostaneta nam vsaj še dve tekmi in glave gor, gremo naprej. Če bomo igrali tako kot smo igrali v prejšnjih tekmah je še vedno vse mogoče.”

Vir izjav: RTV SLO
FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji