Blaž Janc: “Presrečni smo uvrstitve v polfinale”

Vzdušje po uvrstitvi v polfinale je bilo v slovensko reprezentanci izjemno. Kljub porazu proti Norveški, so si prav skupaj z Norvežani priigrali vstopnico za med najboljše štiri ekipe v Evropi.


“Že pred tekmo smo vedeli, da imamo oboji vstopnico za polfinale, tako da,  smo se nekateri igralci malce spočili, ampak vseeno iz te tekme poizkušali iztržiti maksimalno, kajti mogoče se še srečamo na tem prvenstvu, tako da, imamo neke podatke o njih. Na koncu so bili boljši, ampak mi smo presrečni, da smo se uvrstili v polfinale,” je bil po tekmi zadovoljen BlažJanc.

Kako so Slovenci spremljali tekmo med Portugalsko in Madžarsko je komentiral MihaZarabec. “Živcirali smo se za vsako napako, za vsak zgrešen strel Portugalcev. Zelo, zelo težko je bilo gledati, ker smo si res noro, noro želeli.”

“Nekako nam v zadnjih letih ležijo. Njihov slog igre nam paše. Mi se veselimo te tekme. Vemo kaj prinaša, kaj odnaša, ampak zdaj smo si sami nakopali to breme in zdaj moramo pokazati iz kakšnega testa smo,” je Zarabec komentiral tekmeca v polfinalu, kjer jih čaka ekipa Španije.

“Hvala jim še enkrat. Nam so olajšali potem muke. Nam, vam, vsem pred zasloni,” se je po tekmi Madžarom zahvaljeval MarioŠoštarič.

Po tekmi se je Borut Mačkovšek zahvaljeval tudi višjim silam. “In Bog nas je pogledal, nam je podaril to polfinale brez dejansko truda. Tako, da tisti, ki smo več igrali na tem prvenstvu smo dobili počitek.”

“Ne vem, če ste videli smo poizkusili tudi obrambo 3/3. To smo naredili z namenom, da če bi se z njimi srečali, da bi videli kako se oni na to odzivajo, kaj delajo v tem primeru. Jaz mislim, da to tudi pravilno, da poizkusiš  taktično tudi malo 5/1, 3/3, smo postavili, tako da, zdaj, če bi se spet z njimi srečali v finalu,” je nekaj taktičnih zamisli, ki so jih poizkušali med tekmo komentiral Mačkovšek.

Borut Mačkovšek je pred prvenstvo napovedoval naslov in še vedno stoji za svojimi besedami. “Preden smo šli na prvenstvo sem rekel, da imam občutek, da je letos to prvenstvu naše in da bomo prvaki in jaz še vedno verjamem v to.”

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Anže Malovrh

Komentarji