Ljubomir Vranješ: “To je najlepša tekma katero sem izgubil”

Slovenija se je kljub porazu na zadnji tekmi skupine 2 proti Norveški uvrstila v polfinale. In to že pred samo tekmo, saj so Portugalci premagali Madžarsko.


“Sigurno, da je. Danes je za nas super dan. To je najlepša tekma katero sem izgubil (smeh),” je bil po tekmi zadovoljen selektor Ljubomir Vranješ.

“Sem zadovoljen. Niti njim ni lahko. Vedeli smo že prej, da je vse odločeno, ampak hotel sem, da pokažejo nekaj in to taktiko, ki smo ji imeli  za Norvežane sploh nismo potrebovali, torej jo imamo shranjeno za kasneje,”  je o taktiki igralcih, ki so danes nastopili še dodal Vranješ.

Ker je bilo že pred tekmo jasno, da bo Slovenija igrala v polfinalu je Ljubomir Vranješ odpočil nosilce igre. “Morali so. Sedaj smo imeli tri dni brez nič počitka. Do petka potrebujejo energijo za polfinale proti Špancem in to je to. Super. Nam je bilo pomembno, da spočijemo igralce. Če bi zmagali, ali pa če bi ostalo pri njihovi zmagi bi to bilo tako. Ampak moral sem spočiti igralce, da bi imel vse 100% za petek in petek je najvažnejši.”

“Vse je pomembno. Tako fizično kot tudi psihično. Gremo dobro pripravljeni v polfinale. Polfinale se mora igrati in normalno, da želimo zmagati. Zdaj, ko smo tu grem spet. Ena tekma 100%,” Vranješ o tem kako se bodo pripravili na polfinale.

“Vedeli smo, da je naša skupina zelo izenačena, zelo težka in da lahko vsak premaga vsakega. Tako, da na koncu koncev smo malo računali na današnjo pomoč Portugalcev in želja se nam je uresničila,” je bil izjemno vesel tudi pomočnik selektorja Uroš Zorman.

“Evo, saj vidite čisto brez glasu na koncu. Ja kaj naj rečem. Evo nas po šestnajstih letih spet v polfinalu evropskega prvenstva,” je še dodal Zorman, ki je bil v postavi tudi leta 2004, ko je Slovenija prvič nastopala v polfinalu.

“Ne glede na to kaj se bo dogajalo mi moramo odigrati naš rokomet, se koncentrirati na naše obrambe, naše napade in le tako lahko naredimo še kaj več, Jaz verjamem v fante, da jim bo to tudi uspelo. Vse ekipe so utrujeno tako kot mi, ampak mislim, da smo mi dosti bolj motivirani kot vsi ostali,” je stvari pokomentiral nesrečni Vid Kavtičnik.

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji