Štirinajsti dan EP: Pajovič spisal zgodovino, Slovenija v polfinalu

Včeraj se je zaključil drugi del tekmovanja evropskega prvenstva. Na včerajšnjem dogajanju smo dobili še zadnjega polfinalista turnirja, to je Slovenija, ki si je nastop v polfinalu zagotovila z zmago Portugalcev proti Madžarom.


Skupina 1

Težko pričakovan dvoboj, ki bi odločil prvo mesto v skupini 1 med Hrvati in Španci se je končal brez zmagovalca (22:22). Španci so tako zaradi boljše gol razlike zasegli prvo mesto in se bodo v polfinalu pomerili proti Slovencem. Avstrijska reprezentanca je pod vodstvom Aleša Pajoviča spisala zgodovino in dosegla najboljši rezultat na evropskih prvenstvih po tem ko je z 36:36 remizirala proti Belorusom. Nemčija si je na zadnji tekmi včerajšnjega dne zagotovila nastop na tekmi za peto mesto na prvenstvu, potem ko je z 26:22 premagala Češko.


 

Skupina 2

Portugalska reprezentanca je z zmago nad Madžari (34:26) Slovence poslala naravnost v polfinale. Tekma med Slovenci in Norvežani je tako bila manj napeta, trenerja obeh reprezentanc pa sta lahko spočila nosilce igre. Norvežani so na koncu zmagali (33:30) in si zagotovili prvo mesto v skupini, v polfinalu pa se bodo pomerili s Hrvati. Švedi so na svoji zadnji tekmi na EP zabeležili zmago proti Islandcem (32:25) in zasegli končno sedmo mesto na prvenstvu.


 

FOTO: Jozo Čabraja

Komentarji