Blaž Orter: “Lahko posežemo v zgornji del lestvice”

Pred dobrim mesecem dni smo na našem portalu objavili novico o povratku starega znanca v vrste koroškega Slovenj Gradca. Blaž Orter, ki je v prejšnji sezoni v 1. B ligi nastopal v Krškem in nato tudi na Dolu pri Hrastniku, bo v novi sezoni branil barve Slovenj Gradca.


V koroškem klubu so opravili kratek pogovor z Orterjem in ga povprašali o njegovih ambicijah v igranju prve lige.

Kakšno je počutje ob povratku v Slovenj Gradec? Kako gledaš na bodoče igranje v 1. NLB Ligi?

Ob povratku v matični klub se počutim zelo dobro, vesel sem, da smo se z vodstvom uspeli dogovoriti za ponovno sodelovanje na domačem parketu. Slovenj Gradec je to sezono pokazal, da bo v prihodnji resen tekmec v zelo močni 1. ligi. Zavedam se, da tu ni prostora za polovičarje, treba bo resno poprijeti za delo in videli bomo kaj bo prinesel čas.

Česa se najbolj veseliš ob prihodu nazaj v svoj matični klub?

Najbolj se veselim seveda polne dvorane (če bo to le mogoče v teh težkih časih) ter zvestih navijačev, Orlov in ostalih ljubiteljev slovenjgraškega rokometa. Komaj že čakam začetek priprav, prvega treninga s svojo novo oz. staro ekipo, s katerimi se med seboj dobro poznamo in smo pravi prijatelji. Letos si želim predvsem dobrih treningov in napredovanja tako ekipe kot tudi vsakega posameznika.

Kakšna so pričakovanja ekipe za prihodnjo sezono, kako visoko vidiš Slovenj Gradec na lestvici?

Pričakovanja za naslednjo sezono imam čisto realna. Mislim da, če bomo gradili iz treninga v trening, iz tekme v tekmo in z malce športne sreče, ter seveda brez poškodb, lahko posežemo tudi v zgornji del lestvice. Le kdo bi vedel, sam sem mnenja, da je ekipa prava in homogena.

Komentarji