Bobinac razkril cilje in predstavil ekipo pri kandidaturi za predsednika OKS – ZŠZ

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, ki je tudi med kandidati za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, je  včeraj predstavil cilje, ki jih želi doseči kot predsednik OKS -ZŠZ.


Njegovo glavno sporočilo, ki ga je večkrat povedal je: “Slovenski šport si zasluži več!” Poleg glavnega sporočila, pa je včeraj predstavil tudi šest ciljev. Njegovi cilji so: več sredstev za šport, za razvoj športnih organizacij, za promocijo gibanja in zdravega načina življenja, za več športa v gospodarstvu in politiki ter boljše pogoje in vključevanje športnikov. 

“Slovenija je velik športni fenomen. Vsi dobro vemo, kako je, ko skupaj zmagujemo, ko se veselimo uspehov naših športnic in športnikov. Včasih skupaj tudi jočemo, ko kaj ne gre po načrtih. A šport nas povezuje, povezuje našo narodno zavest in jo gradi. Je fantastičen ambasador naše lepe države in hkrati gospodarska panoga z ogromnimi pozitivnimi multiplikativnimi učinki na gospodarstvo,” je dejal Franjo Bobinac, ki se zaveda, da je šport trenutno na vseh področjih zelo podhranjen. 

Poleg ciljev, pa je včeraj predstavil tudi ekipo, s katero želi sodelovati, saj verjame, da je za zmago potrebna ekipa in ne samo posameznik. V ekipi Franja Bobinca so izkušeni tako iz gospodarstva kot tudi iz športa. Ekipo sestavljajo Enzo Smrekar (predsednik Smučarske zveze in glavni direktor Atlantic Droge Kolinske ter slovenski Manager leta 2020), Polona Rifelj (predsednica Konjeniške zveze Slovenije in finančna direktorica v Alpini) in Metod Ropret (predsednik Odbojkarske zveze Slovenije ter župan občine Brezovica). 

 

FOTO: RZS

Komentarji