Bobinac razložil: Vujo ni prekršil ničesar

Slektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je pred tedni prevzel Zagreb. Glede te teme se je oglasil tudi Bobinac, ki je razložil, da Vujo ni prekršil ničesar.


Govorilo se je, da naj bi Veselin Vujović pretrgal ustni dogovor med njim in predsednikom RZS Franjom Bobincem, ko je prevzel Zagreb. Dogovorila naj bi se, da vsaj do konca EP na Švedskem, ki bo v začetku prihodnjega leta, naj ne bi imel kluba. No, Franjo Bobinac je za Delo razložil, da temu ni tako. “Nikdar ni bilo rečeno, da Vujović ne sme prevzeti kluba. Sem mu pa odsvetoval, ko je dobil ponudbo iz Egipta. Ko me je poklical in povedal, da ga vabijo v Zagreb, pa nisem imel pomislekov. Tako bo bližje Sloveniji in menim, da je dobro, če je tudi trener v tekmovalni formi.”

“Ves čas sem obveščal predsedstvo RZS o svojih namenih in šele, ko sem dobil zeleno luč, sem sprejel klubski izziv. Tudi jaz mislim, da je boljše, če sem v dnevnem pogonu,” je zadevo komentiral Črnogorec, ki bo januarja na EP naskakoval zastavljen cilj – pridobitev vstopnice za Olimpijske igre. Na EP bosta na voljo dve olimpijski vozovnici in Franjo Bobinac je na novinarski konferenci 1. septembra dal jasno vedeti, da je to glavni cilj slovenske izbrane vrste.

KAKO PRITI DO VOZOVNICE ZA OI?

“Gledal sem vse tekme odbojkarjev, ki so me navdušili. Takšen moštveni duh želimo tudi v rokometni reprezentanci, le tako lahko izpolnimo visoke cilje,” je za Delo povedal Vujović, ki upa, da so se slovenski rokometaši dobro “učili” od odbojkarjev.

Iz EP na OI vodita 2 mesti – torej jasen cilj: FINALE

 

FOTO: RK PPD ZAGREB

Komentarji