Bodo Francozi upravičili svojo kvaliteto?

Francoska reprezentanca je z izjemno talentirano ekipo, ki so jo poimenovali “Les Experts”, po mnenju mnogih ena izmed najbolj perspektivnih reprezentanc v zadnjih letih. Trikratni zmagovalci EURA bodo na januarskem EP ponovno skušali osvojiti evropsko krono, ki so jo nazadnje osvojili leta 2014.


Ko govorimo o reprezentanci Francije ni dvoma, da gre za eno izmed najboljših reprezentanc na svetu. Leta 2017 so Francozi postali prva reprezentanca, ki je naslov svetovnih prvakov osvojila kar šestkrat. V zbirki zlatih medalj sta tudi zlate medalje iz olimpijskih iger (dvakrat) in evropskega prvenstva (trikrat).

Poleg naslovov pa so Francozi osvojali tudi srebrne medalje na OI 2016 SP 1993, bron na OI 1992 in še bi lahko naštevali. Reprezentanca Francija je prva in edina moška reprezentanca, ki je uspela osvojiti tri večje mednarodne naslove (2008-2010).

Prihodnost vedno izjemne francoske reprezentance bo na plečih mlajših perspektivnih reprezentantov kot so Nedim Remili, Ludovic Fabregas in Melvyn Richardson. Tu sta še vedno izjemna brata Karabatić, Cedric Sorhaindo in še bi lahko naštevali.

Pod vodstvom trenerskega dueta Didiera Dinarta in Guillaume Gille bo francoska reprezentanca na EP igrala kot ena od favoritinj za najvišja mesta. V skupini D, ki bo igrala v Trondheimu na Norveškem, bodo igrale še reprezentance Portugalske, Norveške in Bosne in Hercegovine.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji