Z borbeno igro do prve zmage pod novim selektorjem

Slovenska članska reprezentanca se je nocoj pod vodstvom novega trenerja Ljubomira Vranješa predstavila slovenskim navijačem. V nabito polni dvorani v Slovenj Gradcu so se Slovenci pomerili s Severno Makedonijo, ki jo tako kot Slovenijo naslednji teden čaka začetek evropskega prvenstva. Slovenci so v tekmo krenili nekoliko z rezervo, nato pa je do izraza prišla hitra in prodorna igra in z njo tudi razlika v rezultatu.


Ljubomir Vranješ je tekmo proti Severni Makedoniji začel z naslednjo sedmerico: Marguč, Cehte, osrednji blok v obrambi sta predstavljala Mačkovšek in Blagotinšek, Cingesar, Bombač in v vratih Lesjak. Na začetku tekme smo lahko videli nekoliko previdnejšo igro Slovencev v napadu in dobro igro Makedoncev. V uvodu je bila tekma še precej izenačena, nato pa je do izraza prišla hitra igra Slovencev, ki Makedoniji nikakor ni ustrezala.

V prvem polčasu je dobro delo v vratih opravil Urban Lesjak, ki je ubranil nekaj pomembnih strelov za povečanje samozavesti v slovenski reprezentanci. Organizator igre Dean Bombač je odlično razigraval slovensko igro in poskrbel za nekaj odličnih asistenc. V prvem delu tekme so deževale podaje na obe krili, ki sta odlično izkoristili prejete žoge. Po umirjenem začetku Slovencev, so naši fantje na koncu prvega polčasa le zaigrali sproščeno in s hitrimi protinapadi povečali razliko. Odlična igra se je ob polčasu obrestovala in Slovenci so na 10-minutni odmor odšli z ugodnim rezultatom (19 : 12).

Urbana Lesjaka je v drugem polčasu zamenjal Urh Kastelic, Slovenci pa so takoj na začetku ponovno povečali svojo prednost na +8 (21 : 13). Odlično vzdušje v Športni dvorani v Slovenj Gradcu je našim rokometašom dajalo dodaten elan za odlično igro. Slovenci so s protinapadi in odlično organizacijo z lahkoto prihajali do zadetkov.

Igra Slovencev je tudi v drugem polčasu delovala odlično, Makedonci pa so bili brez pravih možnosti za spreobrnitev rezultata. Selektor Vranješ je z veliko rotacijami poskrbel za svežino v slovenski igri, prav vsi igralci pa so dobro izkoristili ponujeno minutažo. V 42. minuti je priložnost dobil tudi debitant v članski reprezentanci Kristjan Horžen in v 44. minuti dosegel svoj prvi zadetek v slovenski reprezentanci.

Slovenci so do konca tekmi sproščeno nadaljevali s svojim ritmom in tekmo mirno pripeljali do konca. Na tekmi so pokazali odlično formo, jutri pa jih v dvorani Polaj v Trbovljah ob 17:30 čaka nov preizkus na prijateljski tekmi proti Črni gori.

PRIPRAVE ZA EP 2020, PRIJATELJSKA TEKMA

Petek, 3. januar, ob 19:00, ŠD Slovenj Gradec
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 33 : 28 (19 : 12)

 

Komentarji