Bodo Slovenke nocoj nastopile v polni postavi?

Ura slovenskega debija na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji je vse bližje. Slovenkam bo ob 20.30 v španskem Granollersu nasproti stala Črna Gora. 


Selektorja Dragana Adžića pred tekmo skrbi predvsem ali bo lahko računal na vse svoje varovanke: “Pred tekmo je moja največja dilema, če bomo lahko nastopili v polni postavi, torej tudi z Amro Pandžić in Elizabeth Omoregie, ki imata nekaj težav s kolenom. Tudi od tega bo odvisno, kako se bomo tekme lotili. Generalno gledano sem sicer izredno zadovoljen z odnosom, ki ga kažejo rokometašice, ne glede na dejstvo, da se niti na eni skupni akciji še nismo uspeli sestati v celotni zasedbi. Izpolnjujejo vse, kar v strokovnem štabu od njih želimo. Informacije uspešno sprejemajo in jih uporabljajo na igrišču. Manjka nam le še čim več tekem s kakovostnimi tekmicami. Prve izmed njih bodo Črnogorke. Verjamem, da bomo proti njim pokazali pravi značaj, ob tem pa bili v igri osredotočeni ter strpni. Na tak način lahko vzdržimo pritisk, ki ga z načinom igre, ki je nekoliko netipičen, vrši reprezentanca Črne gore v trenutni zasedbi. Taka igra je zahtevna za vsake tekmice, ne le za nas, seveda vse, dokler imajo Črnogorke dovolj energije, ki pa jim je v prvem krogu zagotovo ne bo manjkalo.”

Tekmo proti Črnogorkam optimistično pričakuje tudi Nina Zulič: “Začetka svetovnega prvenstva se izjemno veselimo. V prvem delu nas čakajo nastopi v zahtevni skupini, a ne glede na to je naša velika želja, da se prebijemo v drugi del. Z vsakimi tekmicami se bomo morale dobro boriti. Tokrat bo potrebno zadnjih 10,15 minut z zadnje medsebojne tekme s Črnogorkami na evropskem prvenstvu prenesti na vseh 60 minut. Že od začetka bo potrebno postaviti dobro obrambo, ki jim bo preprečevala doseganje lahkih zadetkov. Na njih trenutno namreč sloni njihova igra. V kolikor bo temu tako, sem prepričana v pozitiven izid.”

Igro v obrambi poudarja tudi Dominika Mrmolja: “Pred svetovnim prvenstvom smo se zelo dobro pripravljali. Vsa dekleta strmimo k temu, da bi svetovno prvenstvo začele na najboljši možen način, z zmago. Ogromno časa smo posvetili naši igri v obrambi, ki bo poleg borbenosti ključ do uspeha proti Črnogorkam.”

Slovenke zadnjega obračuna s Črno Goro nimajo v najlepšem spominu, saj so na evropskem prvenstvu proti njim izgubile na neposrednem tekmi za napredovanja. Naše bodo tako danes tudi popravljale vtis iz preteklosti.

Komentarji