Veszpremov rekorden večer v Ligi prvakov

Veszpremova sezona v EHF Ligi prvakov ima vzpone in padce. V 9. krogu je prišel do rekordne zmage.


Veszprem je odlično odigral tekmo proti Dinamu Bukarešti. Dinamo je korak držal le do 14. minute, nato pa je Veszprem prišel do delnega izida 6:1. V drugem polčasu je bil promet le enosmeren in Dinamo je prejel 47 golov. To je tretja najvišje doseženo število golov v zgodovini lige, po Kielu (50 golov) in HSV Hamburg (48 golov). Madžari so se tako maščevali Dinamu za poraz z 31:29 s prve tekme.

Najboljši strelec je bil Yahia Fathy Omar z osmimi zadetki za Veszprem, za Dinamo sta jih Raul Nantes Campos in Javier Humet Gaminde dosegla 6. Blaž Blagotinšek je za Veszprem dosegel 4 zadetke, Gašper Marguč pa 3.

Na drugi tekmi skupine B je Barcelona z disciplinirano igro skozi celotno srečanje prišla do zmage proti Portu. Tri zaporedne tekme brez zmage so očitno prebudile igralce Barçe. Začeli so udarno in takoj povedli s 4:0. S šestimi goli Aleixa Gomeza v prvem polčasu, je imela Barcelona tekmo ves čas pod kontrolo. V drugem polčasu so enkrat presegli 10 golov prednosti, a zmaga ni bila nikoli pod vprašajem.

Barçin najboljši strelec je bil Gomez z 12 goli, tri manj je dosegel Fabio Megalhaes za Porto.

Na tekmi kroga sta se pomerila PSG in Kielce. V prvih 15 minutah srečanja je potek srečanja nadzoroval Pariz, drugih 15 pa je pripadlo igralcem Kielc. Gostitelji so v 18. minuti vodili za 6, a je Alex Dujshebaev zagotovil napeto srečanje. Rezultat polčasa, 16:14. V drugem polčasu sta za pariške zadetke skrbela predvsem Luc Steins in Nedim Remili, za gostujoče pa Szymon Sicko. Odločilna je bila dobra obramba, ko si je Pariz zagotovil zmago z delnim izidom 5:1, deset minut pred koncem srečanja.

Kljub porazu, Kielce ostajajo prve na lestvici s 14 točkami, PSG je tretji z 11. Za igralca srečanja je bil izbran vratar PSG-ja, Vincent Gerard, ki je zbral 13 obramb, kar je 32% vseh strelov.

Na edini preostali tekmi skupine A sta se pomerila Kiel in Vardar. V 10. minuti srečanja je Kiel prvič povedel, s 6:5, nato pa je to vodstvo povišal po golih Sanderja Sagosena na 11:6. Vardar je vseeno pretil vse do 38. minute, ko je po Kielovem delnem izidu 7:2 že vse kazalo na gladko zmago domačih. A se četa Veselina Vujovića ni predala in povsem ob koncu prišla na le dva gola zaostanka. Po golu Magnusa Landina 30 sekund pred koncem je bila tekma odločena.

Dvoboj za najboljšega strelca obračuna je pripadel Vardarjevemu Anteju Kuduzi, ki je dosegel 9 golov. Sander Sagosen jih je za Kiel dosegel 8. Miha Zarabec je dosegel dva gola.

Foto: EHF

Komentarji