Boj za naslov ostaja negotov

Boj za naslov prvaka Lige NLB ostaja negotov! Po petkovih tekmah na vrhu lestvice ostaja trebanjski Trimo, z dvema točkama zaostanka mu sledita Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.


Trimo Trebnje je na gostovanju v Šaleški dolini v zadnjih minutah nadoknadil tri gole zaostanka in iztržil remi (23:23) zadržal prednost pred Velenjčani. Po točkah so se s slednjimi izenačili Celjani, ki v domači dvorani Svišu Ivančni Gorici niso dopustili novega presenečenja in zmagali s 40:28.

Dobova v boju za obstanek med slovensko klubsko elito še ni rekla zadnje. Na domačem parketu je z 29:27 ugnala Škofljico in vpisala drugo zmago v sezoni. Kljub temu ostaja na dnu lestvice, Škofljica, ki zaseda 11. mesto, ki vodi v kvalifikacije za obstanek, ima pred njo pet točk prednosti.

Sobota je prinesla še tri redne tekme 15. kroga Lige NLB. Tesno je bilo v Slovenj Gradcu, kjer je gostoval Jeruzalem Ormož. Slednji je bil na koncu boljši s 27:25.

Obračun na Koroškem je bil negotov vse do konca. V 57. minuti je bil izid poravnan na 25:25, nato pa je tehtnico na stran Ormožanov nagnil vratar Filip Ranfl. Izjemno predstavo je nadgradil z dvema zaustavljenima neoviranima streloma tekmecev, na drugi strani pa je vprašanje zmagovalca z goloma rešil Tadej Sok.

Ničesar ni naključju prepuščala Riko Ribnica, ki je doma Ljubljano odpravila z 41:30. Kar 15 zadetkov je za gostitelje dosegel Uroš Knavs. Do zmage v Škofji Lokipa je prišel Koper (28:24).

Komentarji