Krimovke nemočne na Danskem

Rokometašice Krima Mercatorja so v 13. krogu lige prvakinj na Danskem izgubile proti Esbjergu z 21:29 (7:19). Ljubljanska ekipa se bo v zadnjem krogu čez teden dni doma pomerila s poljskim Lubinom.


Ljubljančanke so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni premagale danske prvakinje s 33:27, na tokratni tekmi pa jim niso bile kos v nobenem elementu igre. Že v prvem polčasu so zaostale za 12 zadetkov, na koncu pa klonile za osem golov.

Krimovke so po nepopolnem 13. krogu z 11 točkami na petem mestu v skupini B. V vodstvu sta francoski Metz in Esbjerg z 20 točkami, danski Ikast jih ima 19, norveški Vipers Kristiansand 15, madžarski Ferencvaros je zbral deset, romunski Rapid iz Bukarešte devet, poljski Lubin pa je brez točk.

Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Krimovke so trenutno na 5. mestu in so odvisne same od sebe, saj bi v primeru zmage v zadnjem krogu proti Lubinu z 12. točkami ostale na 5. mestu lestvice v skupini B. 

Komentarji