Slovenj Gradec menja trenerja, Maksić se poslavlja

Po vnovičnem porazu so se v Slovenj gradcu odločili za “šok terapijo”. Poslavlja se Nenad Maksić, naslednika še nimajo.


“Nenad je bil pred prihodom v Slovenj Gradec ena izmed legend slovenjgraškega rokometa in s takšnim statusom tudi odhaja iz Slovenj Gradca po kratki, a naporni trenerski epizodi. Nenad je ekipo prevzel pred letošnjo sezono z iskreno željo po dolgoročnem delu in vključevanju mladih v prvo ekipo. Domala vse dni je vlagal v razvoja našega kluba in fantov, redno sta ga lahko videvali tudi na tekmah mlajših selekcij, a žal se vse ni izšlo po željah navijačev, trenerja in kluba. Mnogi bodo videli samo rezultate, ki niso bili ravno blesteči, ne smemo pa pozabiti, da smo odvzeli točko enemu glavnih favoritov za naslov prvaka, Gorenju, in da smo še vedno v igri za pokalno lovoriko. Zvesti navijači veste, da smo malokatero tekmo, če sploh, odigrali v polni postavi. Številne poškodbe in težave so, in še, pestijo naše fante. Če k temu dodamo še osebne, družinske, težave, za katere pa javnost ne ve, je na koncu jasno, da razmere za uspeh v tem obdobju niso bile idealne.
Že v januarju je Nenad zaradi zdravstvenih težav bližnje osebe želel ostati v domovini, a je vseeno »stisnil« in se vrnil v svoj kraj, med svoje fante in svoje navijače. Za to gesto smo mu neizmerno hvaležni in tudi zato bo Nenad Maksić ostal z velikimi črkami zapisan v 70 letno zgodovino slovenjgraškega rokometa.
Vsekakor od odgovornosti ne bežijo niti odgovorni v klubu, niti igralci in na koncu svojo odgovornost prevzema tudi Nenad Maksić, ki bo v Slovenj Gradcu vedno dobrodošel in vedno ostal legenda.
Iz kluba se Nenadu zahvaljujemo za vse, želimo vse dobro v nadaljevanju kariere in si želimo, da bo Slovenj Gradec tudi v prihodnje njegov drugi dom,” so zapisali v mestu miru. 
Komentarji