Bomba iz Hrvaške: V reprezentanco se vrača rokometna legenda

Po poročanju hrvaškega časopisa Večernji list naj bi se reprezentanci pridružil nekdanji hrvaški reprezentant Ivano Balić. Spomnimo, po odstopu Lina Červarja je legendarni hrvaški selektor za njegovega naslednika predlagal tri kandidate. Eden izmed njih je bil tudi legendarni Ivano Balić, Slavko Goluža ter zdajšnji selektor Hrvoje Horvat.


Eden najboljših rokometašev vseh časov se tako po neuradnih informacijah v krogu Hrvaške rokometne zveze vrača v člansko reprezentanco Hrvaške. Novopečeni selektor reprezentance Hrvoje Horvat na klopi Hrvatov ni dosegel dobrega debija. Hrvaška je na zadnji reprezentančni akciji in kvalifikacijskem turnirju v Parizu ostala brez Olimpijskih iger, ko so se uvrstitve v zadnih sekundah tekme proti Franciji razveselili Portugalci.

Horvat pa se je očitno odločil, da na pomoč v strokovni štab reprezentance pokliče slovito ime. Ivano Balić naj bi na mestu pomočnika selektorja zamenjal Igorja Vorija, ki naj bi ostal le še športni direktor reprezentance. Ivano Balić je bil kot igralec znan po njegovem “rokometnem plesu” na igrišču in ostrem jeziku v reprezentanci, ko je vedno brez dlake na jeziku govoril o razmerah znotraj hrvaške reprezentance.

Vrnitev Balića v hrvaško reprezentanco še sicer ni uradno potrjena, ta poteza pa bi hrvaški rokometni zvezi zagotovo lahko prinesla veliko simpatij, po slabih uvrstitvah na SP v Egiptu in nenazadnje tudi bledi predstavi na kvalifikacijah za OI v Tokiu. 

 

Komentarji